aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΌταν το «Ολντ Τράφορντ» υποκλίθηκε στον Ρονάλντο

Όταν το «Ολντ Τράφορντ» υποκλίθηκε στον Ρονάλντο

Μπορεί στο ποδόσφαιρο να μένουν οι τίτλοι και οι διακρίσεις, αλλά κάποιες φορές δεν είναι δυνατόν να μην μένουν στο μυαλό κάποιου και οι ατόφιες ιστορίες που έχουν γραφτεί σε έναν μεμονωμένο αγώνα υψηλού επιπέδου.

Μία παράσταση απίστευτης ομορφιάς χάρισε στο κοινό μία 23η Απριλίου ο Ρονάλντο, ο Βραζιλιάνος, και συγκεκριμένα πριν από 18 χρόνια, ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης. Τοποθεσία της δράσης του ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα της Ευρώπης, το «Ολντ Τράφορντ», που ενδεχομένως άλλος αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να μην έχει καταφέρει, όσα έκανε εκείνο το βράδυ ο κορυφαίος επιθετικός.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονταν για την προημιτελική φάση του Champions League και οι Ισπανοί του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχαν πάρει σημαντικό προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι της Μαδρίτης, καθώς είχαν επιβληθεί 3-1 με τα γκολ των Φίγκο και Ραούλ (δύο), με τον Φαν Νιστερλόι να δίνει μια ελπίδα στους Άγγλους εν όψει του δεύτερου αγώνα.

Παρ’ όλα αυτά, όταν ο Ρονάλντο βρισκόταν σε «άγρια» κατάσταση, και το διαπίστωσαν οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους. Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε μεν με 4-3, αλλά στην ουσία δεν αγχώθηκε ποτέ για την πρόκριση, αφού το «Φαινόμενο» σε ηλικία 27 ετών τότε πέτυχε τρία γκολ και όπως έγραψαν έπειτα από χρόνια οι Άγγλοι δημοσιογράφοι ήταν «ο πρώτος Ρονάλντο που το “Ολντ Τράφορντ” σηκώθηκε όρθιο για να τον χειροκροτήσει».

Συγκεκριμένα, στο 67’ της αναμέτρησης και αφού ο Βραζιλιάνος είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 12’, στο 50’ και στο 59’, αντικαταστάθηκε για να περάσει στη θέση του ο Σαντιάγκο Σολάρι και οι φίλοι των γηπεδούχων αναγνώρισαν μία μοναδική ποδοσφαιρική αξία.

«Για μένα παραμένει μία πολύ όμορφη, πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Το καλύτερο ήρθε όταν αντικαταστάθηκα. Όλο το γήπεδο με χειροκροτούσε και με αποχαιρέτησε. Όλοι σηκώθηκαν όρθιοι. Ποτέ δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Ήμουν έκπληκτος από αυτή την αντίδραση, παρά το γεγονός ότι ήμουν αντίπαλος. Ήταν μία μαγική στιγμή. Μία από τις πιο σημαντικές στη ζωή μου. Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα για μένα. Πραγματικά είμαι περήφανος», είπε ο Ρονάλντο λίγα χρόνια αργότερα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Μπαρτέζ – Ο’ Σι, Φέρντιναντ, Μπράουν, Σιλβέστρ (79’ Φιλ Νέβιλ) – Βερόν (63’ Μπέκαμ), Μπατ, Κιν (82’ Φόρτσουν) – Σόλσκιερ, Φαν Νιστερλόι, Γκιγκς

Κασίγιας – Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος – Μακελελέ, ΜακΜάναμαν (69’ Πορτίγιο), Φίγκο (87’ Παβόν), Ζιντάν – Ρονάλντο (67’ Σολάρι), Γκούτι

Τα γκολ:
12’ Ρονάλντο, 43’ Φαν Νιστερλόι, 50’ Ρονάλντο, 52’ αυτ. Ελγκέρα, 59’ Ρονάλντο, 71’ Μπέκαμ, 85’Μπέκαμ

Δείτε τα highlights της ιστορικής αναμέτρησης και το standing ovation στον Ρονάλντο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ