aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΟι κορυφαίοι εν ενεργεία σκόρερ στον κόσμο! (pics)

Οι κορυφαίοι εν ενεργεία σκόρερ στον κόσμο! (pics)

Το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου και κάποιοι παίκτες έχουν σημειώσει εκατοντάδες τέρματα στην καριέρα τους βοηθώντας τις ομάδες τους να πάρουν νίκες και τίτλους.

Ποιοι είναι όμως οι 10 κορυφαίοι εν ενεργεία σκόρερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο;

1. Κριστιάνο Ρονάλντο-737 γκολ σε 1014 αγώνες

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει σκοράρει 5 φορές με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, 118 φορές με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 450 φορές με τη Ρεάλ Μαδρίτης και 65 φορές με τη Γιουβέντους. Με την Εθνική Πορτογαλίας έχει σκοράρει 99 τέρματα. Αποτελεί μια πραγματική μηχανή των γκολ και έχει σπάσει όλα τα κοντέρ, ενώ συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα παρά το γεγονός πως έχει ξεπεράσει τα 35 του χρόνια. Με τους ρυθμούς που σκοράρει έχει σαν στόχο να ξεπεράσει τα 800 γκολ, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας παίκτης στο παρελθόν.

2. Λιονέλ Μέσι-704 γκολ σε 868 αγώνες

Το φράγμα των 700 γκολ το έχει ξεπεράσει και ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει σκοράρει 634 γκολ με την Μπαρτσελόνα και 70 γκολ με την Εθνική Αργεντινής. Είναι ένα φαινόμενο που δεν σταματάει να σκοράρει κατά ριπάς, παρόλο που δεν αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ. Έχει σπάσει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μια ημερολογιακή χρονιά (91 τέρματα το 2012) αλλά και το ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα σε μία αγωνιστική σεζόν (73 γκολ το 2011-2012). Ο μάγος από το Ροζάριο δεν δείχνει να πτοείται από τα 33 έτη του και συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς έχοντας ως ρεαλιστικό στόχο τα 800 γκολ καριέρας.

3. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς-547 γκολ σε 924 αγώνες

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι ο τρίτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που έχει ξεπεράσει το φράγμα των 500 γκολ στην καριέρα του. Ο Σουηδός έχει βάλει 18 γκολ με τη Μάλμε, 48 γκολ με τον Άγιαξ, 26 γκολ με τη Γιουβέντους, 66 γκολ με την Ίντερ, 22 γκολ με την Μπαρτσελόνα, 67 γκολ με τη Μίλαν, 156 γκολ με την Παρίς Σεν Ζερμέν, 29 γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 53 γκολ με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι και 62 γκολ με την Εθνική Σουηδίας. Ο Ζλάταν είναι μια αξιοθαύμαστη περίπτωση διάρκειας και συνέπειας στο σκοράρισμα και το απέδειξε φορώντας τις φανέλες τεράστιων συλλόγων.

4. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι-491 γκολ σε 752 αγώνες

Ο Λεβαντόφσκι βρίσκεται πολύ κοντά στο να καταρρίψει το φράγμα των 500 γκολ στη σταδιοδρομία του. Ο Πολωνός σέντερ φορ έχει αποδείξει πως είναι σκόρερ ολκής που βρίσκει δίκτυα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ο διεθνής φορ έχει σκοράρει 4 γκολ με τη Δέλτα Βαρσοβίας, 38 γκολ με την πολωνική Ζνιτς Προυσκόβ, 41 γκολ με την πολωνική Λεχ Πόζναν, 103 γκολ με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και 244 γκολ με την Μπάγερν Μονάχου. Την ίδια στιγμή είναι εξίσου αποτελεσματικός και με την Εθνική Πολωνίας, αφού έχει βρει δίκτυα 61 φορές με τη χώρα του.

5. Λουίς Σουάρες-476 γκολ σε 757 αγώνες

Ο Λουίς Σουάρες έχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του πως είναι ένας μεγάλος «μπόμπερ» και πως μπορεί να αποτελέσει το «βαρύ πυροβολικό» για όλες τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κατακτήσει δυο φορές το Χρυσό Παπούτσι (2014,2016). Ο Ουρουγουανός έχει βάλει 12 γκολ με τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο, 15 γκολ με την ολλανδική Γκρόνινγκεν, 111 γκολ με τον Άγιαξ, 82 γκολ με τη Λίβερπουλ, 197 γκολ με την Μπαρτσελόνα και 59 γκολ με την Εθνική Ουρουγουάης.

6. Σεμπαστιάν Αμπρέου-428 γκολ σε 839 αγώνες

Ο Ουρουγουανός Σεμπαστιάν «Ελ Λόκο» (ο τρελός) Αμπρέου έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ αναφορικά με τις ομάδες που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του. Μάλιστα έχει μπει στο βιβλίο Guinness, καθώς έχει αγωνιστεί σε 28 διαφορετικές ομάδες (μεταξύ αυτών και ο Άρης το 2009-10). Σε όλες αυτές απέδειξε την τεράστια ικανότητά του στο σκοράρισμα. Τα περισσότερα γκολ τα σημείωσε με τη βραζιλιάνικη Μποταφόγκο (62), με την Ατλέτικο Νασιονάλ από την Ουρουγουάη (48) και με τη μεξικάνικη Κρους Ασούλ (46). Με την Εθνική Ουρουγουάης έχει σημειώσει 26 τέρματα. Στα 43 του συνεχίζει κάνει αυτό που ξέρει καλά.

7. Σέρχιο Αγκουέρο-419 γκολ σε 757 αγώνες

Άλλος ένας Αργεντινός που βρίσκεται στη λίστα είναι ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι. Ο καλός φίλος του Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει 23 γκολ με την Ιντεπεντιέντε, 101 γκολ με την Ατλέτικο Μαδρίτης και 254 γκολ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Επίσης, έχει σκοράρει 41 φορές με την Εθνική Αργεντινής. Ο «Κουν» έχει αποδείξει ότι είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης και είναι συνεπής στο σκοράρισμα σε όλη την καριέρα του, αγωνιζόμενος στα κατά τεκμήριο δυο καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

8. Έντινσον Καβάνι-403 γκολ σε 702 αγώνες

Ο τρίτος Ουρουγουανός που βρίσκεται στη λίστα είναι ο «Matador» (Ταυρομάχος). Ο Καβάνι είναι από τους πιο σταθερούς σκόρερ της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία κι έχει αποδείξει πολλάκις την τεράστια αξία του. Ο 33χρονος παίκτης έχει σκοράρει 12 γκολ με την ουρουγουανική Ντανούμπιο, 37 γκολ με την Παλέρμο, 104 γκολ με τη Νάπολι και 200 γκολ με την Παρίς Σεν Ζερμέν. Επιπλέον, έχει σκοράρει 50 φορές με την Εθνική Ουρουγουάης.

9. Κλας Γιαν Χούντελααρ- 400 γκολ σε 718 αγώνες

Ο τελευταίος εν ενεργεία παίκτης που έχει ξεπεράσει το φράγμα των 400 γκολ είναι ο Ολλανδός διεθνής άσος. Ο Χούντελααρ έχει κατορθώσει σχεδόν αθόρυβα να «ματώσει» τα αντίπαλα δίκτυα ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια κι αποτελεί έναν καλό σκόρερ. Έχει σημειώσει 27 γκολ με την ολλανδική Άπελντοορν, 39 γκολ με την ολλανδική Χέρενφεν, 151 γκολ με τη νυν ομάδα του τον Άγιαξ, 8 γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 7 γκολ με τη Μίλαν, 126 γκολ με τη Σάλκε και 42 τέρματα με την Εθνική Ολλανδίας.

10. Νεϊμάρ- 372 γκολ σε 594 αγώνες

Ο Νεϊμάρ είναι ο δεύτερος της λίστας, μετά τον πρώην συμπαίκτη του Λιονέλ Μέσι, που δεν αγωνίζεται ως επιθετικός κι έχει πετύχει τόσα πολλά γκολ. Ο Βραζιλιάνος παίκτης έχει εντυπωσιακά νούμερα στο σκοράρισμα και είναι 28 ετών. Μπορεί να γράψει ακόμα πιο εντυπωσιακά νούμερα αν συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό και τα επόμενα χρόνια. Αναλυτικά, έχει σκοράρει 136 φορές με τη Σάντος, 105 φορές με την Μπαρτσελόνα και 70 ως στιγμής με την Παρί Σεν Ζερμέν. Με την Εθνική Βραζιλίας έχει τον εντυπωσιακό απολογισμό των 61 τερμάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ