aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΝτόρτμουντ - Μπάγερν 1-3: Ο Λεβαντόφσκι χάρισε στον Νάγκελσμαν την πρώτη του κούπα (vid)

Ντόρτμουντ – Μπάγερν 1-3: Ο Λεβαντόφσκι χάρισε στον Νάγκελσμαν την πρώτη του κούπα (vid)

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του wonderkid της προπονητικής άρχισε με τον καλύτερο οιωνό. Μία (υπερ)κούπα, την πρώτη στην εξαετή καριέρα του μόλις 34χρονου Γιούλιαν Νάγκελσμαν στους πάγκους και, μάλιστα, στο παρθενικό του «Klassiker».

Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το 9ο γερμανικό Σούπερ Καπ της ιστορίας της (πολυνίκης), μέσα στο «Signal Iduna Park» (1-3), χάρη στον «δαιμόνιο» Λεβαντόφσκι (δύο γκολ) όποτε συναντά την πρώην του ομάδα αλλά και την ίδια τη Ντόρτμουντ, που με την άμυνά της έχασε τις όποιες πιθανότητες είχε για ένα εντυπωσιακό comeback.

Στον όγδοο μεταξύ τους τελικό στον θεσμό την τελευταία 10ετία, οι Βαυαροί πίεσαν από την αρχή, στόχευσαν τα μετόπισθεν των Βεστφαλών που στερούνταν τις υπηρεσίες των Χούμελς, Μενιέ και Γκερέιρο και τους υποχρέωσε σε αβίαστα λάθη. Οι γηπεδούχοι, όμως, ήταν εκείνοι που βρήκαν πρώτοι τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ρόις, αλλά ο ανίκητος για ένα ημίχρονο Μάνουελ Νόιερ τον νίκησε στο τετ-α-τετ, όπως έκανε και με τον Χάαλαντ στο 40′.

Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η στιγμή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός πήρε την κεφαλιά ερχόμενος με φόρα ακριβώς στην τροχιά της σέντρας του Γκνάμπρι, «κάρφωσε» τη μπάλα στη γωνία του Κόμπελ και υπέγραψε έτσι το 14ο σερί επίσημο ματς που σκοράρει, θέτοντας νέο προσωπικό ρεκόρ (στα 16 το all-time ρεκόρ για παίκτη της Μπάγερν, το κατέχει ακόμη ο αείμνηστος Γκερντ Μίλερ, τον οποίο τίμησαν πριν από την έναρξη ο Λέβα, με τον Τόμας Μίλερ και τον Νόιερ). Γεγονός που εκνεύρισε όσο τίποτα άλλο τον ‘Ερλινγκ Χάαλαντ.

Η άμυνα των Βεστφαλών βρισκόταν σε τρικυμία και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Μπάγερν να το εκμεταλλεύεται και μετά την ασταθή απόκρουση του Κόμπελ στο τακουνάκι του Λέβα, ο Μίλερ σκόραρε σε κενή εστία για το 0-2 στο 49’.

Η απάντηση της Μπορούσια ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ο Μάρκο Ρόις έπιασε το απόλυτο σουτ στην κίνηση μετά το «στρώσιμο» του Μπέλιγχαμ και βρήκε επιτέλους τον τρόπο για να νικήσει τον Νόιερ, ο οποίος κατά διαστήματα έδειξε ότι μπορεί να τα βάλει στο ψηλό παιχνίδι ακόμη και με τον Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός βρήκε μόλις δύο τελικές στο ματς, είχε κι ένα ακυρωθέν γκολ και γενικά δεν του βγήκε ο τελικός, με το λάθος του Ακάντζι στο 74′ να βγάζει ανενόχλητο τον Λέβα απέναντι στον Κόμπελ και να «κρεμάει» την ομάδα του Μάρκο Ρόζε, για το τελικό 1-3.

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Πάσλακ (84′ Βολφ), Ακάντζι, Βίτσελ, Σουλτς, Μπέλιγχαμ (84′ Ρεϊνιέρ), Νταούντ, Ρέινα (78′ Πάσαλιτς), Ρόις, Μουκοκό (58′ Μάλεν), Χάαλαντ

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Στάνισιτς (87′ Σαρ), Ουπαμεκανό, Σίλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μίλερ (73′ Τολισό), Γκνάμπρι (73′ Μουσιάλα), Λεβαντόφσκι (87′ Τσούπο-Μοτίνγκ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ