aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Βραζιλία-Βέλγιο: Ο πόλεμος των… άστρων

Βραζιλία-Βέλγιο: Ο πόλεμος των… άστρων

Πρόκειται για δύο από τα κορυφαία ρόστερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με πλήθος αστέρων που πρωταγωνιστούν σε κορυφαίες ομάδες. Όμως τα ημιτελικά έχουν θέση μόνο για μία εκ των Βραζιλίας και Βελγίου, που συγκρούονται απόψε (21:00, ΕΡΤ1) στο Καζάν, στον δεύτερο αγώνα για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «σελεσάο» που έχει επιδείξει μια ευρωπαϊκή φιλοσοφία, με προσοχή στα μετόπισθεν την οποία παντρεύει με το ατομικό ταλέντο των μέσων και επιθετικών της, θεωρείται έστω και… ισχνό φαβορί. Για του λόγου το αληθές, είναι αήττητη στα τελευταία 15 παιχνίδια της (11 νίκες-4 ισοπαλίες) δεχόμενη μόλις τρία γκολ, ενώ συνολικά επί των ημερών του Τίτε έχει 20 νίκες και μόλις μία ήττα σε 25 ματς κρατώντας 19 φορές το μηδέν.

Ποιος μπορεί να υποτιμήσει τους «κόκκινους διαβόλους», που έδειξαν χαρακτήρα ανατρέποντας το 0-2 απέναντι στην Ιαπωνία; Μένει να φανεί αν η ταμπέλα της… ελαφριάς φανέλας που τους έχουν προσάψει πολλοί έχει πλέον βαρύνει ή επρόκειτο απλώς για την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Ο Τίτε δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κασεμίρο, το κενό του οποίου μεσοαμυντικά θα καλύψει ο Φερναντίνιο. Ο Μαρσέλο αποθεραπεύτηκε από το πρόβλημα στη μέση και θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Φελίπε Λουίς. Στον αντίποδα, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αναμένεται να αντικαταστήσει τον πολύ μέτριο στο τουρνουά Φερέιρα Καράσκο με τον Νασέρ Σαντλί που πέτυχε το γκολ της πρόκρισης στον προηγούμενο γύρο.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πέμπτη φορά στην ιστορία τους. Το Βέλγιο είχε κάνει εντυπωσιακό ποδαρικό με 5-1 σε ένα φιλικό το 1963 στις Βρυξέλλες, αλλά έκτοτε η Βραζιλία έχει τρεις νίκες κερδίζοντας και στο μοναδικό ραντεβού σε Μουντιάλ, για τους «16» του 2002 με 2-0 χάρη σε γκολ των Ριβάλντο και Ρονάλντο.

Η «σελεσάο» φτάνει για έβδομο σερί Μουντιάλ στα προημιτελικά έχοντας στις έξι προηγούμενες περιπτώσεις τέσσερις νίκες. Πάντως οι έξι τελευταίες ήττες της στη διοργάνωση ήταν όλες απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες, με την πιο πρόσφατη νίκη σε νοκ άουτ το 2-0 επί της Γερμανίας στον τελικό του 2002. Το Βέλγιο είναι αήττητο στα τελευταία 23 παιχνίδια τους (18 νίκες-5 ισοπαλίες) και διεκδικεί την πρώτη του παρουσία σε ημιτελικά Μουντιάλ μετά το 1986. Πάντως οι δύο πιο πρόσφατες συμμετοχές του στη διοργάνωση σταμάτησαν πάνω σε ομάδες από τη Λατινική Αμερική, το 2002 απέναντι στη Βραζιλία και το 2014 απέναντι στην Αργεντινή.

Πιθανές συνθέσεις:

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Φερναντίνιο, Παουλίνιο, Κουτίνιο, Γουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζέσους.

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Μενιέ, Σαντλί, Μέρτενς, Αζάρ, Λουκάκου.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ