aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΒραζιλία να... τη χαίρεται ο Πελέ, σκόρπισε τη Νότια Κορέα και έφυγε για τους «8»!...

Βραζιλία να… τη χαίρεται ο Πελέ, σκόρπισε τη Νότια Κορέα και έφυγε για τους «8»! (vid)

Η Βραζιλία με στόφα και δείγματα γραφής… άλλων εποχών, σκόρπισε με 4 τέρματα από το ημίχρονο τη Νότια Κορέα, κλείνοντας θέση (4-1) για τους «8» και την Κροατία. Επιστροφή με γκολ για τον Νεϊμάρ.

Πιάνοντας εκπληκτική απόδοση στο πρώτο μέρος έβαλε τέσσερα γκολ στη Νότια Κορέα που έμοιαζε ζαλισμένη απέναντι στο λάτιν ποδόσφαιρο της αντιπάλου της και έκλεισε πανηγυρικά εισιτήριο για τους «8» του Μουντιάλ με το 4-1 στο φινάλε, όπου εκεί που θα αντιμετωπίσει την Κροατία, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου (17:00). Οι παίκτες, αφιέρωσαν τη νίκη στον τεράστιο Πελέ που περνά δύσκολες στιγμές, βγάζοντας σχετικό πανό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Nεϊμάρ έγινε ο τρίτος Βραζιλιάνος που σκοράρει σε τρία ή περισσότερα Μουντιάλ. Πλέον το όνομα του αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν συνδέεται με τον Πελέ και τον Ρονάλντο, καθώς ο πρώτος είχε σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις, ενώ ο Ρονάλντο σε τρεις.

Ο Νεϊμάρ έφτασε επίσης πολύ κοντά στην ισοφάρισης του ρεκόρ του Πελέ με τα περισσότερα γκολ με τη φανέλα της Βραζιλίας. Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μετρά 77 γκολ και ο Νεϊμάρ βρίσκεται ένα μόλις μακριά από την ισοφάριση (76).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ