aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Βραζιλία χωρίς μαγεία, αλλά με ουσία (vid)

Βραζιλία χωρίς μαγεία, αλλά με ουσία (vid)

Με τον Τίτι ξεχάστε jogo bonito, κορδελάκια, ντρίμπλες, μαγεία και τέτοια κόλπα. Με τον Τίτι έχει οργάνωση, έλεγχο, ουσία, κυνισμό. Εκ του αποτελέσματος, κι αν δει κανείς τι έπαθε η Γερμανία, η πορεία της Βραζιλίας στην φάση των ομίλων κρίνεται επιτυχημένη.

Πέτυχε τον στόχο της που ήταν η πρωτιά, δεν σπατάλησε πολλές δυνάμεις, δέχθηκε μόλις ένα γκολ και βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει κλειστές άμυνες.

Το 2-0 επί της Σερβίας ήρθε μάλλον διαδικαστικά και αν έλειπε και ο τραυματισμός του Μαρσέλο, ο οποίος αποχώρησε στο 9ο λεπτό όλα θα ήταν τέλεια. Η «σελεσάο» έκανε το καθήκον της έστω κι αν δεν φόρτσαρε ποτέ, βρήκε εναλλακτικούς σκόρερ στα πρόσωπα του Παουλίνιο και του Τιάγκο Σίλβα και περιμένει την Δευτέρα το Μεξικό, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στο θρόνο μετά το 2002.

Ήθελαν, μα δεν μπορούσαν

Η επιθετική ενδεκάδα της Σερβίας προμήνυε ανοιχτό ματς, ρυθμό, φάσεις, ένταση, όμως στην πραγματικότητα έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές, στατικές, προβλέψιμες. Ο τραυματισμός του Μαρσέλο νωρίς (9’) βάρυνε κι άλλο το κλίμα και για να δούμε καλή φάση χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά, όταν ο Στόικοβιτς έβγαλε με τα ακροδάχτυλα διαγώνιο σουτ του Νεϊμάρ από δύσκολη γωνία.

Για να λυθεί αυτό το σταυρόλεξο, χρειαζόταν κάτι απρόβλεπτο. Αυτό ήρθε στο 35ο λεπτό. Ο Φελίπε Κοουτίνιο είδε την κάθετη κίνηση του Παουλίνιο στην πλάτη της άμυνας, ο Στόικοβιτς έκανε αργή έξοδο στην υπέροχη κάθετη και ο μέσος της Μπαρτσελόνα με ωραίο τσίμπημα έκανε το 0-1 (35’) που απλοποόησε τα πράγματα για τη «σελεσάο».

Τελειωτικό χτύπημα

Με τους Σέρβους να ψάχνουν μόνο νίκη για να προκριθούν, το σκηνικό άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι παίκτες του Κρστάιτς βγήκαν με φούρια και στο πρώτο τέταρτο στρίμωξαν για τα καλά τον αντίπαλο τους.

Συνεχόμενα κόρνερ, πίεση, όμως η μεγάλη στιγμή για το 1-1 ήρθε στο 61ο λεπτό όταν ο Άλισον έδιωξε άτσαλα μία συρτή σέντρα, όμως η κεφαλιά του Μίτροβιτς σταμάτησε στα πόδια του Τιάγκο Σίλβα πάνω στην γραμμή!

Η νέα σκαστή κεφαλιά του Μίτροβιτς λίγο αργότερα (65’) βρήκε πάλι σε ετοιμότητα τον Άλισον και κάπου εκεί οι Σέρβοι τελείωσαν.

Το 2-0 ήρθε με ένα κρύο γκολ, μία καρφωτή κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα (67’) μετά από εκτέλεση κόρνερ (οι Σέρβοι φωνάζουν για επιθετικό φάουλ του Μιράντα) και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο Κρστάιτς σήκωσε λευκή πετσέτα και οι Βραζιλιάνοι είχαν πολλές καλές στιγμές με Φιλίπε Λουίζ (71’), Νεϊμάρ (83’ 86’, 93’), όμως το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Δεν χρειαζόταν κιόλας. Με το 2-0 είχε γίνει ήδη η δουλειά…

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Βέλκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (82’ Ράντονιτς), Τάντιτς, Λιάιτς (75’ Ζίφκοβιτς), Μίτροβιτς (89’ Γιόβιτς).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτι): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο (9’ Φιλίπε Λουίζ), Κασεμίρο, Παουλίνιο (66’ Φερναντίνιο), Φελίπε Κοουτίνιο (80’ Ρενάτο Αουγκούστο), Νεϊμάρ, Ουίλιαν, Γκάμπριελ Ζεσούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ