aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Βολεύονται» και με ισοπαλία

Καθοριστική για την πορεία τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας είναι η αναμέτρηση Σερβία-Ελβετία, που θα γίνει στις 21:00 στο Καλίνινγκραντ για τη 2η αγωνιστική του 5ου Ομίλου.

Οι Σέρβοι επικράτησαν στην πρεμιέρα της Κόστα Ρίκα με 1-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία (1-1) της Ελβετίας με τη Βραζιλία, έχουν το προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο, το δεδομένο πως την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν με τη «σελεσάο», τους «υποχρεώνει» να μην κάνουν… σκέψεις για ισοπαλία, ασχέτως εάν τους εξυπηρετεί και ο ένας βαθμός. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους Ελβετούς, που εάν πάρουν ένα βαθμό θα έχουν δύο και στην 3η αγωνιστική αντιμετωπίζοντας την Κόστα Ρίκα, με νίκη θα μπορούν να προκριθούν, ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Τόσο ο Μλάντεν Κρσταϊτς όσο και ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς προτιμούν το 4-2-3-1 και κατά συνέπεια, αναμένεται να παρακολουθήσουμε μία αναμέτρηση με «συνωστισμό» στη μεσαία γραμμή κι έξω από τις δύο περιοχές. Οι Σέρβοι με τους Λιάιτς, Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς και κυρίως Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, ενώ για τους Ελβετούς, πολλά κρίνονται ανάλογα με την απόδοση των Λιχτστάινερ, Σακίρι, Τζεμαϊλί και Σεφέροβιτς.

Πέραν όμως από το μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, για τρεις παίκτες της «Nati» το συγκεκριμένο ματς έχει και μεγάλη συμβολική αξία. Ο λόγος για τους Βαλόν Μπεχράμι και Σερντάν Σακίρι, δύο ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν στο Κόσοβο και μετανάστευσαν στην Ελβετία με τις οικογένειές τους, όταν ξέσπασε ο πόλεμος για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από τη Σερβία, το 1998-99, καθώς και τον Γκράνιτ Τζάκα, ο οποίος γεννήθηκε μεν στη Βασιλεία, αλλά έλκει επίσης την καταγωγή του από το Κόσοβο. Διαιτητής είναι ο Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ