aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Το VAR γλίτωσε... από το εγκεφαλικό τη Σουηδία (vid)

Το VAR γλίτωσε… από το εγκεφαλικό τη Σουηδία (vid)

Η Σουηδία έχασε τα… άχαστα κόντρα στην Κορέα, αλλά ο σωστός καταλογισμός πέναλτι με χρήση VAR έδωσε την ευκαιρία στους Σκανδιναβούς να πάρουν αγχωτική νίκη (1-0) επί των Κορεατών και να μπουν με το δεξί στη μάχη του Μουντιάλ.

Το πρώτο μέρος κύλησε με την Σουηδία να είναι μεν ανώτερη όμως να μην μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Αντίθετα, οι Κορεάτες περιορίστηκαν σε έναν πιο παθητικό ρόλο και περισσότερο περίμεναν τους αντιπάλους ψάχνοντας την ευκαιρία να χτυπήσουν στην κόντρα. Ενδεικτικό είναι πως ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος χωρίς τελική προσπάθεια στο τέρμα του Όλσεν. Στο δεύτερο οι Σκανδιναβοί προηγήθηκαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκράνκβιστ και στη συνέχεια κατάφεραν να διαφυλάξουν το προβάδισμα τους, παίρνοντας τελικώς τη νίκη.

Δύο φορές μία «ανάσα» από το γκολ ο Μπεργκ!

Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά φάουλ και τους δύο τερματοφύλακες να μην χρειάζεται να επέμβουν. Η πρώτη και μάλιστα πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήταν για την Σουηδία στο 21’ όμως δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει ο Μάρκους Μπεργκ. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού συνδυάστηκε ωραία με τον Αντρέα Γκράνκβιστ και βρέθηκε απέναντι στον Γιο όμως το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε εξαιρετικά ο τερματοφύλακας της Κορέας σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γιάνσον έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μπεργκ είχε μία ακόμα πολύ μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και κόντρες μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ όμως ο Παρκ με αυτοθυσία έκανε το τάκλιν και έδιωξε την μπάλα κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε και πάλι με την μεν Σουηδία να γυρίζει την μπάλα ψάχνοντας κάποιον διάδρομο προς την αντίπαλη άμυνα και την δε Κορέα να περιμένει πίσω και να προσπαθεί στην κόντρα να απειλήσει εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα κυρίως του Σον. Έπρεπε να φτάσουμε στο 44’ για να σημειώσουμε την επόμενη αξιόλογη στιγμή όταν και πάλι ο Μπεργκ βρέθηκε απέναντι στον Γιο όμως από πολύ πλάγια θέση έστειλε την μπάλα παράλληλα με την εστία.

Οι Σουηδοί μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Στο 48’ ο Φόρσμπεργκ έκανε ωραία ντρίπλα και σουτ έξω από την περιοχή όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο. Το συγκρότημα του Σιν απάντησε και στο 52’ δημιούργησε την πρώτη πολύ μεγάλη του ευκαιρία στο ματς όταν μετά από σέντρα από αριστερά, ο Κου έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Όλσεν.

Τέσσερα λεπτά μετά οι Σκανδιναβοί έφτασαν και πάλι πολύ κοντά στο γκολ όμως ο Γιο είχε για μία ακόμα φορά έτοιμη απάντηση. Μετά από φάουλ από αριστερά, ο Έκνταλ έπιασε την κεφαλιά και ο Ασιάτης τερματοφύλακας έδιωξε με μεγάλη δυσκολία.

Τεχνολογία, πέναλτι και… 1-0!

Στο 64’ ο Κιμ ανέτρεψε τον Κλάεσον μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής αποφάσισε να συμβουλευτεί το βίντεο. Ο Σλοβένος έκανε σωστή χρήση του VAR και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκράνκβιστ που έστειλε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από την άλλη γωνία και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Από την φάση του γκολ και έπειτα η Σουηδία γύρισε πίσω προκειμένου να διαφυλάξει το προβάδισμά της και δεν επεδίωξε να πετύχει κάποιο δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη. Έτσι, η Κορέα αξιοποιώντας τους χώρους που βρήκε, πίεσε ψάχνοντας την ισοφάριση. Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε πολύ κοντά στο να την πετύχει όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Λι, ο Χουάνγκ έκανε νέα κεφαλιά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ