aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το Τόκιο 2020 έφυγε, το Κατάρ 2022 έρχεται

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αποτελούν παρελθόν, η ολυμπιακή σημαία βρίσκεται στα χέρια των Γάλλων για το «Παρίσι 2024» και, πλέον, τα αθλητικά βλέμματα και ειδικά αυτά των ποδοσφαιρόφιλων είναι στραμμένα στην επόμενη κορυφαία διοργάνωση που είναι το Μουντιάλ που θα φιλοξενηθεί το 2022 στο Κατάρ.

Οι διοργανωτές έχουν ν΄ αντιμετωπίσουν δύο καίρια ζητήματα. Αφενός την πανδημία του κορωνοϊού και αφετέρου την εικόνα που βγάζει προς τα έξω το Εμιράτο. Ποια θα είναι η κατάσταση της πανδημίας σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο ενόψει του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μέση Ανατολή; Θα μπορέσουν οι διοργανωτές να τηρήσουν τη δέσμευση για γεμάτα γήπεδα;

Ερωτήματα στα οποία κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει ασφαλή απάντηση προς το παρόν. Ισως μάλιστα το Μουντιάλ του Κατάρ να γίνει το πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός παρουσία θεατών, ειδικά στην περίπτωση που και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, τον Φεβρουάριο του 2022, όπως πρότεινε αξιωματούχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Το Κατάρ, πρόσφατα, λειτούργησε ως κέντρο εμβολιασμού για τους αθλητές που ταξίδευαν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και φιλοξένησε επίσης την ομάδα των προσφύγων που συμμετείχε στην κορυφαία διοργάνωση. Παράλληλα, το Κατάρ έχει δεσμευθεί, ενόψει του Μουντιάλ 2022, να προμηθευθεί ένα εκατομμύριο δόσεις για μη εμβολιασμένους φιλάθλους. Σε αυτό το στάδιο, οι λεπτομέρειες αυτού του προγράμματος δεν είναι γνωστές, αλλά αξιωματούχοι από το Κατάρ-2022 ταξίδεψαν στο Τόκιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων για να παρακολουθήσουν την υγειονομική οργάνωση των εκδηλώσεων.

Μέχρι σήμερα η μικρή αυτή χώρα είναι ακόμα γεμάτη εργοτάξια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ