aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΤο σημερινό πρόγραμμα στο Μουντιάλ και ο «τελικός» της Αργεντινής

Το σημερινό πρόγραμμα στο Μουντιάλ και ο «τελικός» της Αργεντινής

Ο Γ’ και ο Δ’ όμιλος ολοκληρώνονται σήμερα με… ματσάρες και do or die παιχνίδια – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τα σενάρια πρόκρισης στους «16».

Το σημερινός (30/11) πρόγραμμα ανοίγει με τα ματς του τέταρτου ομίλου και εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Η Αυστραλία και η Δανία  παίζουν… τελικό πρόκρισης, με την ομάδα από την Ωκεανία να έχει προβάδισμα, αφού έχει ήδη 3 βαθμούς. Έτσι, η Αυστραλία προκρίνεται και με ισοπαλία (αρκεί να μην κερδίσει η Τυνησία την Γαλλία), ενώ οι Δανοί θέλουν μόνο νίκη, καθώς και καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Τυνήσιους (σε περίπτωση που αυτοί κερδίσουν την Γαλλία).

Από εκεί και πέρα, η Γαλλία έχει ήδη προκριθεί και το μόνο που θέλει είναι να μην ηττηθεί από τους Τυνήσιους  για να «κλειδώσουν» την πρωτιά. Η μοναδική περίπτωση να μην είναι πρώτοι οι Γάλλοι συνδέεται με ένα «τρελό» σενάριο, στο οποίο οι «Τρικολόρ» χάνουν και οι Αυστραλοί καλύπτουν την διαφορά των έξι γκολ στο Goal Difference. Φυσικά, για τους Αφρικανούς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφού χρειάζονται δική τους νίκη κόντρα στην παρέα του Μπαπέ και ταυτόχρονα μην κερδίσει η Δανία την Αυστραλία με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων (αφού και οι δύο βρίσκονται στο -1).

Η βαθμολογία (σε παρένθεση η διαφορά τερμάτων):

  1. Γαλλία 6β. (+4)
  2. Αυστραλία 3β. (-2)
  3. Δανία 1β. (-1)
  4. Τυνησία 1β. (-1)

Λίγο αργότερα, στις 21:00, διεξάγονται τα τελευταία ματς στον Γ’ Όμιλο, στον οποίο γίνεται πραγματικά… χαμός. Και οι 4 ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης και δεν είναι απίθανο να δούμε ισοβαθμίες. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα, την βαθμολογία και τον… δρόμο που πρέπει να διανύσει κάθε ομάδα ξεχωριστά:

Το πρόγραμμα:

21:00 Πολωνία – Αργεντινή

21:00 Σαουδική Αραβία – Μεξικo

Η βαθμολογία (σε παρένθεση η διαφορά τερμάτων):

  1. Πολωνία 4β. (+2)
  2. Αργεντινή 3β. (+1)
  3. Σαουδική Αραβία 3β. (-1)
  4. Μεξικό 1β. (-2)

Τι πρέπει να κάνει κάθε ομάδα ξεχωριστά:

Πολωνία: Προκρίνεται με νίκη ή ισοπαλία στο ματς με την Αργεντινή. Αν χάσει, θέλει ισοπαλία ή νίκη του Μεξικού στο άλλο ματς, ώστε να κυνηγήσει το εισιτήριο μέσω της διαφοράς των τερμάτων.

Αργεντινή: Οπωσδήποτε νίκη με την Πολωνία. Υπάρχει και σενάριο για πρόκριση με ισοπαλία, αρκεί να έρθει το ίδιο αποτέλεσμα και στο άλλο ματς. Με ισοπαλία στο Πολωνία – Αργεντινή και νίκη του Μεξικού επί της Σ.Αραβίας, τότε θα έχουμε… μάχη στην διαφορά τερμάτων, όπου – αυτή την στιγμή – η Αργεντινή έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Προφανώς η Αλμπισελέστε μένει εκτός συνέχειας αν χάσει από τους Πολωνούς.

Σαουδική Αραβία: Με νίκη θα φτάσει σε μία ιστορική πρόκριση. Με ισοπαλία και ήττα της Αργεντινής στο άλλο ματς θα πάρει επίσης το χρυσό εισιτήριο, ενώ αν χάσει μένει εκτός και στην τελευταία θέση του ομίλου.

Μεξικό: Βρίσκεται στη χειρότερη θέση απ’όλους και οι ελπίδες του κρίνονται μόνο από το εάν μπορέσει να κερδίσει την Σαουδική Αραβία και, ταυτόχρονα, να χάσει η Αργεντινή από την Πολωνία. Το δεύτερο ενδεχόμενο αφορά ξανά συνδυασμό, με νίκη της ομάδας του Τάτα Μαρτίνο και θετικό αποτέλεσμα της Αργεντινής στο άλλο παιχνίδι (νίκη ή ισοπαλία δηλαδή) και εκεί το Μεξικό πρέπει να καλύψει την διαφορά τερμάτων με οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες.

*Θυμίζουμε ότι το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες είναι η διαφορά τερμάτων. Μετά ακολουθεί η καλύτερη επίθεση και, στη συνέχεια, τα αποτέλεσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ