aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΤο πήρε πάνω του ο Φερνάντες και έστειλε στους «16» την Πορτογαλία! (vid)

Το πήρε πάνω του ο Φερνάντες και έστειλε στους «16» την Πορτογαλία! (vid)

Κλασική, κυνική, Πορτογαλία! Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κατάφερε να λυγίσει την Ουρουγουάη (2-0) χάρη σε μια… σέντρα και ένα πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες, έκανε το 2/2 και εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την ίδια ώρα, οι Ουρουγουανοί που είχαν κλασικές φάσεις, έμειναν στον έναν βαθμό και χωρίς γκολ μετά από δύο αγωνιστικές και ψάχνουν τη νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Γκάνα που θα τους δώσει, πιθανότατα το εισιτήριο της πρόκρισης.

Το ματς

Δύο τελικές στο πρώτο τρίλεπτο του ματς με Ολιβέρα και Ντανίλο να σουτάρουν άουτ από καλό σημείο και να απειλούν ο καθένας για την ομάδα του, με τον ρυθμό να πέφτει εμφανέστατα στη συνέχεια. Οι Ουρουγουανοί είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους, όποτε χρειαζόταν έβαζαν δύναμη και σκληράδα, ενώ είχαν βγάλει εκτός αγώνα τους Φέλιξ, Κριστιάνο με τον Μπρούνο να μοιάζει ολομόναχος στο δημιουργικό κομμάτι. Μάλιστα, η Ουρουγουάη ήταν αυτή που είχε την μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους στο 33’ όταν ο Μπεντανκούρ με σόλο πίσω από τον άξονα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά ο Ντιόγκο Κόστα τον σταμάτησε για το 0-0 του ημιχρόνου.

Μπορεί το πρώτο 45λεπτο να είχε χαμηλό τέμπο και λιγοστές φάσεις, αλλά το δεύτερο είχε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Οι Πορτογάλοι ανέβασαν το τέμπο, «χτύπησαν» το… καμπανάκι με τον Φέλιξ (52’) που από καλή θέση μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ αλλά η Ουρουγουάη δεν το άκουσε. Δύο λεπτά αργότερα, λοιπόν, η ομάδα του Σάντος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τυχερό ομολογουμένως τρόπο, όταν ο Μπρούνο Φερνάντες σέντραρε γλυκά, ο Κριστιάνο μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν την βρήκε, μπερδεύοντας τον Ροσέτ που δεν κατάφερε να αντιδράσει για το προβάδισμα των Ιβήρων.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έριξε στο ματς τους Πελίστρι και Ντε Αρασκέτα, με τις αλλαγές να αλλάζουν άρδην την εικόνα της ομάδας. Η Ουρουγουάη πήρε πολλά μέτρα, έκλεισε στο μισό γήπεδο την Πορτογαλία και πίεζε ασφυκτικά. Για να μπουν οι Σουάρες και Μάξι Γκόμες αντί των Νούνιες, Καβάνι και να ανέβει ακόμη περισσότερο η «σελέστε». Ο Μάξι Γκόμες στο 75’ άγγιξε την ισοφάριση αλλά το απίθανο πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, με την Ουρουγουάη να μην πτοείται. Στο 78’ ο Σουάρες κατάφερε να αστοχήσει από τη μικρή περιοχή, με την Πορτογαλία να γλιτώνει, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντε Αρασκέτα δεν τελείωσε με πλασέ το πλάγιο τετ-α-τετ αλλά πήγε να τσιμπήσει πάνω από τον Ντιόγκο Κόστα που τον «ψάρεψε».

Grouph 230405

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ