aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΣούπερ Αυστραλία απέκλεισε πρόωρα τη Δανία και έφυγε για τους «16» (vid)

Σούπερ Αυστραλία απέκλεισε πρόωρα τη Δανία και έφυγε για τους «16» (vid)

Μπορεί να έπαιζε για δύο αποτελέσματα, από την αρχή της αναμέτρησης, αλλά η Αυστραλία πήρε το καλύτερο από τον αγώνα κόντρα στην Δανία, νικώντας με 1-0 στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων ου Μουντιάλ. Με αυτή τη νίκη, η Αυστραλία πήρε μία ιστορική πρόκριση στην φάση των «16» της διοργάνωσης, όπου αναμένει να αντιμετωπίσει, τη πρωτοπόρο του τρίτου ομίλου, δηλαδή μία εκ των Αργεντινή, Πολωνία ή Σαουδική Αραβία.

Πρώτο ημίχρονο για κολλύρια
Σε αυτή την αναμέτρηση, η Δανία ήταν αυτή που κυνηγούσε τη νίκη, ενώ η Αυστραλία έπαιζε για δύο αποτελέσματα. Με το πρώτο σφύριγμα, οι Σκανδιναβοί πίεσαν αισθητά τους Αυστραλούς, με τον Γιένσεν να απειλεί ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση των 10 λεπτών του αγώνα, βλέποντας τον Ράιαν να αποκρούει το σουτ του.

Μάλιστα, οι Δανοί μέχρι το 20′ έψαξαν το γκολ με μεγάλο ζήλο, με το σουτ του Σκοβ – Όλσεν να μην ανησυχεί τον πορτιέρε της Αυστραλίας, ενώ το γύρισμα του Μέλε να απομακρύνεται αρχικά από τον Ράιαν και συνέχεια από την άμυνα της Αυστραλίας.

Μετά τα μέσα του πρώτου μισού, οι Αυστραλοί προσπάθησαν να βγουν από το… καβούκι τους, με σκοπό να ισορροπήσουν τα πράγματα και να πάρουν τη μπάλα στα πόδια τους. Μάλιστα, δοκίμασαν να απειλήσουν την εστία τους μέχρι του… θεατή Σμάιχελ, όμως το σουτ του ΜακΓκρι δεν ανησύχησε τον Δανό κίπερ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0).

Νωθροί οι Δανοί, κρύο… αίμα ο Λέκι
Με το πρώτο μέρος να μένει στο 0-0, οι Δανοί ήταν αυτοί που έπρεπε να βγουν μπροστά και να πετύχουν το γκολ, ώστε να γλιτώσουν το κάζο του αποκλεισμού από τη διοργάνωση.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με τη Δανία να παρουσιάζεται αρκετά νωθρή. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Αυστραλία και με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Λέκι έγινε κάτοχος της μπάλας μετά την πάσα του ΜακΓκρι, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σμάιχελ, δίνοντας το προβάδισμα στην Αυστραλία και το πρώτο λόγο στη υπόθεση πρόκριση.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου παρέμεινε ίδια. Οι Δανοί είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους, χωρίς φαντασία και χωρίς… διάθεση να πετύχουν κάτι, με τους Αυστραλούς να είναι συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα και να διατηρούν το προβάδισμα. Τελικό σκορ 1-0 για τους Αυστραλούς, οι οποίοι πήραν μία τεράστια πρόκριση στη φάση των «16» του Μουντιάλ και πλέον περιμένουν τον αντίπαλό τους, ο οποίος θα προκύψει από τον τρίτο όμιλο. Αργεντινή, Πολωνία ή Σαουδική Αραβία είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι.

Ενδεκάδες:
Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Μέλε, Αντρέας Κρίστενσεν, Αντερσεν, Ράσμους Κρίστενσεν, Γιένσεν, Χόιμπιεργκ, Ερικσεν, Λίντστρεμ, Σκοβ Ολσεν, Μπρέιθγουεϊτ.

Αυστραλία (Γκρέιαμ Αρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι, Ιρβαϊν, Μούι, Γκούντγουιν, Ντιούκ, ΜακΓκρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ