aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΣεμινάριο διαιτησίας ΚΟΠ στην παρουσία του Σιμόν Μαρτσίνιακ (pics)

Σεμινάριο διαιτησίας ΚΟΠ στην παρουσία του Σιμόν Μαρτσίνιακ (pics)

Στην Κύπρο βρίσκεται ο διεθνής Πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ ο οποίος διαιτήτευσε τον πρόσφατο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας.

Ο Μαρτσίνιακ έδωσε απόψε το παρών του σε σεμινάριο διαιτησίας που διοργάνωσε η ΚΟΠ για τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές κατηγορίας Elite. Τους μίλησε για την εμπειρία του να διευθύνεις ένα τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς και την προετοιμασία που χρειάζεται ένας διαιτητής για να μπορεί να ανταποκριθεί στο πιο ψηλό επίπεδο.

“Ποτέ μην σταματήσετε να πιστεύετε στα όνειρα σας. Μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως πραγματοποιήθηκε και το δικό μου, να διαιτητεύσω τελικό Μουντιάλ” ήταν το μήνυμα του Μαρτσίνιακ στους Κύπριους διαιτητές.

Παράλληλα, ευχαρίστησε το Μίλορατ Μάζιτς για τη βοήθεια που του πρόσφερε στην πορεία της καριέρας του.

Καλωσορίζοντας το Σιμόν Μαρτσίνιακ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης να έρθει στο νησί μας και τόνισε στους διαιτητές μας τη σημαντικότητα της παρουσίας του στο σεμινάριο, αφού μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν.

Μαζί με τον Μαρτσίνιακ, παρών στο σεμινάριο ήταν και ο επίσης Πολωνός Τόμας Κβιατκόβσκι που ήταν επικεφαλής της διαιτητικής ομάδας του VAR στον τελικό του Μουντιάλ.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ο Σιμόν Μαρτσίνιακ, μαζί με το Μίλοραντ Μάζιτς απένειμαν τα σήματα στους Κύπριους διεθνείς διαιτητές για το 2023.

Οι διεθνείς διαιτητές μας για το 2023 είναι οι ακόλουθοι:
Χρυσοβαλάντης Θεουλή (διεθνής από το 2022), Ανδρέας Μ. Αργυρού, Αντωνίου Μενέλαος και Αθανασίου Κυριάκος που έγιναν διεθνείς από φέτος καθώς και η Ιωάννα Αλλαγιώτου (διεθνής από το 2019) και η Ζωή Σταύρου (διεθνής από το 2021).

Για πρώτη φορά η Κύπρος έχει διεθνείς διαιτητές VAR. Πρόκειται για τους Μάριο Χριστοφόρου, Ροβέρτο Κώστα και Δημήτρη Σολωμού.

Διεθνείς βοηθοί διαιτητές για το 2023 είναι η Αγγελική Αθανασοπούλου, η Μαρία Χριστοδούλου, η Δέσποινα Δημοσθένους, ο Μάριος Δημητριάδης, ο Νίκος Εγγλέζου, ο Παύλος Γεωργίου, η Ξένια Ηροδότου, ο Μιχάλης Σωτηρίου, ο Μάριος Καλογήρου, ο Πέτρος Πέτρου, ο Κυριάκος Σωκράτους και ο Όμηρος Τζιωρτζής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ