aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Ραζβάν, καθαριότητα και ξανθιές ανταύγειες

Ραζβάν, καθαριότητα και ξανθιές ανταύγειες

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΥΛΑ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ACTIVE)

Οι Ρουμάνοι, αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, απέτυχαν, ως γνωστόν,  εκ νέου να προκριθούν στα τελικά της παγκόσμιας διοργάνωσης και έτσι αναγκάζονται να παρακολουθούν τους αγώνες από τα Καρπάθια Όρη. Το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε όμως εκπροσώπους των ΜΜΕ να βρεθούν στη Ρωσία για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένας εξ αυτών, ο Ντάνιελ Νάνου, ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός για τον συμπατριώτη του Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Ο Λουτσέσκου κάνει καταπληκτική δουλειά στην Ελλάδα. Νομίζω ότι η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν μόνο το πρώτο δείγμα γραφής των ικανοτήτων του. Θα ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ», μας διαβεβαίωνε με  παρρησία και αισιοδοξία ο 49χρονος συνάδελφος, που ήταν ενήμερος και για τα συμβάντα στους αγώνες του δικεφάλου με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Αντιθέτως ήταν  αρκετά απαισιόδοξος για το μέλλον του ρομανικού ποδοσφαίρου: «Η γενιά των ποδοσφαιριστών που αγωνίζεται τώρα στη Ρουμανία απέχει παρασάγγας από εκείνη των Χάτζι, Ποπέσκου», συμπληρώνει ο Νάνου, ο οποίος χρίζει φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου τη Βραζιλία.

Από εκεί και πέρα, δεν είχαν περάσει παρά μόνο δύο ώρες από τη λήξη του αγώνα στο Λουτσνίκι και ο περιβάλλων χώρος αυτού του ομολογουμένως θρυλικού γηπέδου έλαμπε από καθαριότητα, ως αν να μην είχε υποδεχτεί τους χιλιάδες θεατές στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Συνεργεία οδοκαθαριστών είχαν περισυλλέξει οτιδήποτε είχε πεταχτεί απο τους επισκέπτες της πρεμιέρας. Σ’ αυτό συνδράμει βέβαια και η αυστηρή καπνοαπαγόρευση, τόσο εντός του σταδίου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του, κάτι που δυσανασχετεί βέβαια τους λογής-λογής θεριακλήδες, αφού μάλιστα επισείεται πρόστιμο που κυμαίνεται από 500-1500 ρούβλια (7€-21€).

Την ίδια ώρα, οι παλαιότερες σειρές ποδοσφαιριστών είχαν την έγνοια, πρωτίστως, να διατηρούν καλή σχέση με το ιατρικό τιμ και τους φυσιοθεραπευτές, οι οποίοι φρόντιζαν και φροντίζουν ακόμη για τη σωματική ευεξία των «κανακάρηδων». Ασφαλώς και οι νεότεροι δεν υποτιμούν τις υπηρεσίες των επιγόνων του Ιπποκράτη, πλην όμως πρόσθεσαν στην ατζέντα τους και μια επαγγελματική ομάδα που παλαιότερα περνούσε μάλλον απαρατήρητη: αυτή των κομμωτών.

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δαπανούν πολύ χρόνο και χρήμα για τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής τους, γεγονός που άνοιξε πεδίο λαμπρό στις οικονομικές δραστηριότητες αυτού του επαγγελματικού κλάδου. Ένας εξ αυτών, ο 27χρονος Μουσταφά Μοστέφα από την πόλη Eσεν της Γερμανίας ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Ρωσία για να περιποιηθεί την κόμη πολλών Γερμανών παιχτών, κάτι που έκανε και πέρυσι κατά τη διάρκεια του Confederations Cup, όπου επιμελήθηκε την κόμμωση των Οζίλ, Γκόμεζ και Καν, οι οποίοι λίγο αργότερα κατέκτησαν το τρόπαιο επικρατώντας στον τελικό της Χιλής με 1-0.

«Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω πως οι Γερμανοί διεθνείς ανακάλυψαν το κομμωτήριο μου. Αρχικά έρχονταν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και έπειτα οι Ντράξελ και Κορέσκα, που τότε αγωνίζονταν στη Σάλκε. Αυτοί μάλλον έδωσαν το έναυσμα και στους υπολοίπους», αναφέρει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο μπαρμπέρης της Nationalmannschaft, o οποίος προβλέπει ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας οι ξανθιές ανταύγειες θα έχουν την τιμητική τους.

Άγνωστο παραμένει πάντως αν το σαλόνι κομμωτικής του επισκέπτεται και ένας άλλος διάσημος άνδρας του ποδοσφαίρου, αν και προχωρημένης ηλικίας, ο Οτο Ρεχάγκελ. O πρωτομάστορας της εποποιίας στην Πορτογαλία διαμένει εδώ και χρόνια στην πόλη της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου άλλωστε είχε γεννηθεί και από όπου ξεκίνησε η λαμπρή του ποδοσφαιρική καριέρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ