aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Πυρηνική βόμβα» στο 95′! (video)

Το ποδόσφαιρο δεν είναι δημοκρατικό άθλημα… Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος… Χιλιοειπωμένα κλισέ, τα οποία όμως βρήκαν την απόλυτη εφαρμογή τους στο εναρκτήριο ματς του β’ ομίλου με αντιπάλους το Μαρόκο και το Ιράν.

Το Μαρόκο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο σφυροκόπησε τους Ιρανούς με την παρέα των Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Χατζισαφί (όλοι βασικοί) να στέκονται τυχεροί σε πολλές φάσεις και στο β’ ημίχρονιο παρόλο που κατάφεραν να ελέγξουν κάπως τον ρυθμό δεν απείλησαν ιδιαίτερα μέχρι το… 95′. Εκεί κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο κι ο Μπουχαντούζ βάζοντας λάθος το σώμα του έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό 0-1!

Το τρίποντο αυτό μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στον όμιλο δεδομένου ότι το άλλο ζευγάρι είναι η Πορτογαλία και με την Ισπανία. Οι Ιρανοί πλέον έστω και αυτόν τον τρόπο μπαίνουν για τα καλά «σφήνα» στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το Μαρόκο αν και ξεκίνησε πιο δυναμικά τον αγώνα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την πρωτοβουλία των κινήσεων που έδειχνε να έχει. Το Ιράν ανέβασε σταδιακά ρυθμό, είχε καλό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο και πήρε τον έλεγχο μετά το πρώτο 15λεπτο.

Οι Ιρανοί έψαξαν το γκολ μεθοδικά. Είτε από κόντρα επίθεση είτε σε οργανωμένη άμυνα με passing game και λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 43′ όταν ο Ασούν βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπεϊρανβάντ, ο οποίος έσωσε το Μαρόκο απομακρύνοντας την μπάλα με το πόδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έγιναν πολλές φάσεις. Και οι δύο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο την άμυνά τους παρά κοίταξαν να επιθετούν. Ωστόσο, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από εκτέλεση κόρνερ ο Μπουνταμπούζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του και χάρισε τη νίκη στο Ιράν.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ