aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΠρώτο και καλύτερο το απίθανο Μαρόκο… και στο βάθος Γερμανία (vid)

Πρώτο και καλύτερο το απίθανο Μαρόκο… και στο βάθος Γερμανία (vid)

Ημέρες 1986 ζει το Μαρόκο! Ο Χακίμ Ζιγιές και η παρέα του επικράτησαν 2-1 του εξαιρετικού Καναδά και πήραν την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ παίρνοντας μάλιστα την πρώτη θέση του ομίλου! Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι εκπληκτικοί Αφρικανοί θα διασταυρωθούν με τη Γερμανία όπως ακριβώς πριν από 36 χρόνια στα γήπεδα του Μεξικού και ψάχνουν… απάντηση για τον τότε αποκλεισμό τους από τα «πάντσερ».

Το ματς

To Mαρόκο ήταν εκείνο το οποίο ξεκίνησε πιέζοντας τον Καναδά με την πίεση να αποφέρει καρπούς. Στο 4ο λεπτό, ο Τζόνστοουν γύρισε άσχημα την μπάλα στον Μπόργιαν, ο οποίος στην προσπάθεια να απομακρύνει έδωσε άθελα την πάσα στον Ζιγιές, ο οποίος με υπέροχο σκάψιμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το σκηνικό δεν άλλαξε και οι Αφρικανοί συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο με κατοχή μπάλας, με τον Καναδά να επιχειρεί να βρει γκολ στην κόντρα. Σε μια από τις αντεπιθέσεις των Καναδών, ο Μπιουκάναν έχασε μεγάλη ευκαιρία να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από γύρισμα του Χόιλετ στο 16ο λεπτό του ματς.

Επτά λεπτά αργότερα, το Μαρόκο έφτασε στο 2-0 με τον Ασχράφ Χακίμι να βγάζει μια ονειρεμένη ασίστ στην πλάτη της άμυνας του Καναδά εκεί που κινούνταν ο Εν Νεσίρι, ο οποίος με καταπληκτικό τελείωμα έβαλε υποθήκη πρόκρισης για την ομάδα του. Στο 33’ οι Αφρικανοί βρήκαν ξανά χώρο με τον Μπουφάλ να πατά περιοχή, όμως το σουτ του κόπηκε από την προβολή του Βιτόρια.

Οι Καναδοί, μπήκαν ξανά στο ματς στο 40’. Ανάπτυξη από τα αριστερά με τον Αντεκούγκμπε να κάνει η σέντρα χαμηλά και τον Αγκέρ με προβολή να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα του Μπόνο μειώνοντας σε 2-1 που ήταν και το σκορ για το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, το Μαρόκο επιχείρησε να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ δίνοντας χώρο στην αντίπαλη ομάδα. Το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό και η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 58’ για τον Καναδά. Ο Χόιλετ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντέιβιντ έκανε την κίνηση στο σημείο του πέναλτι με τον Ντέιβις να κάνει την προβολή και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με τον Τζον Χέρντμαν να κάνει το σχήμα του πιο επιθετικό για την ομάδα του Καναδά. Από το 60’ και έπειτα ο ρυθμός έπεσε με τον Καναδά να έχει την κατοχή και να πιέζει.

Στο 72’ ωστόσο ο Καναδάς έφτασε πολύ κοντά στο 2-2 όταν από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπιουκάναν, ο Χάτσινσον με κεφαλιά-βολίδα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπόνο με το 2-1 υπέρ του Μαρόκο να παραμένει.

Η εκπληκτική εμφάνιση του Καναδά στο δεύτερο ημίχρονο δεν μετουσιώθηκε σε άλλο γκολ με το 2-1 να μένει ως το τέλος και την ομάδα του Μαρόκο, να παίρνει την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια εκεί όπου εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ