aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Πρόκριση θρίλερ για Πορτογαλία! (video)

Πρόκριση θρίλερ για Πορτογαλία! (video)

Η Πορτογαλία βρέθηκε ενώπιον ακόμη και αποκλεισμού, αλλά τελικά ο βαθμός της ισοπαλίας (1-1) αποδείχθηκε «χρυσός», με τους Ίβηρες να παίρνουν την πρόκριση στους «16» ως δεύτεροι του Β’ ομίλου, που τους στέλνει πάνω στην Ουρουγουάη (1η Α’ ομίλου).

Στην αναμέτρηση της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στο Σάρανσκ, ο Κουαρέσμα άνοιξε για την Πορτογαλία το σκορ στο 45΄ και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που βρίσκει δίχτυα στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο (34χρ, 272 ημερών), παίρνοντας το… χρίσμα από τον Γιάχια Γκολμοχαμαντί, όταν είχε σκοράρει για το Ιράν απέναντι στο Μεξικό το 2006 (35 χρ., 84 ημερών).

Ωστόσο ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Καρίμ Ανσαριφάρντ, έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με πέναλτι, ενώ ο Ταρεμί αστόχησε σε μοναδική ευκαιρία στο επόμενο λεπτό για το γκολ που θα έστελνε το Ιράν στους «16». Να σημειωθεί ότι στο 53΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αστοχήσει σε πέναλτι για την Πορτογαλία.

Η Πορτογαλία μπήκε δυνατά, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, μέχρι το 45΄, όταν ο Κουαρέσμα μετά από εξαιρετικό 1-2, έκανε το σουτ με το εξωτερικό, από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Μπεϊρανβάντ και την ομάδα του στα αποδυτήρια στο 1-0.

Διαβάστε επίσης: Πρωτιά για «φούριας ρόχας» με «ζωγραφιά» του Άσπας! (vid)

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο αγώνας δεν έκρυβε εκπλήξεις, με τον Ρονάλντο να ανατρέπεται στο 50΄ και να κερδίζει πέναλτι. Ωστόσο, ο αστέρας της ομάδας του Φερνάντο Σάντος είδε τον Μπεϊρανβάντ να αποκρούει την εκτέλεση του στο 53΄, στερώντας από την Πορτογαλία τη δυνατότητα να «καθαρίσει» πρόωρα την υπόθεση πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Ίβηρες κατέβαζαν ταχύτητα, με το Ιράν να αρπάζει την ευκαιρία και στο 90+3΄ να κερδίζει πέναλτι. Ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Κεϊρόζ είχε την ευκαιρία για την έκπληξη, όταν ο Ταρεμί αστόχησε σε κοντινό σουτ από τα αριστερά της εστίας του Πατρίσιο. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του Ιράν, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την Πορτογαλία στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Διαιτητής: Ενρίκε Καθέρες (Παραγουάη)

Κίτρινες Κάρτες: Σαρντάρ (54΄) – Γκερέιρο (33΄), Ρονάλντο (83΄), Σεντρίκ (90+8΄)

ΙΡΑΝ (Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (56΄ Μοχαμαντί), Εζατολαχί (75΄ Ανσαριφάρντ), Πουραλιγκαντζί, Ομίντ, Αμίρι, Ταρέμι, Τζαχανμπάχς (70΄ Γκόντος), Χοσεϊνί, Σαρντάρ, Ραμίν.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ράφαελ Γκερέιρο, Φόντε, Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα, Ζοάο Μάριο (84΄ Ζοάο Μοουτίνιο), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Κουαρέσμα (70΄ Μπερνάντο Σίλβα), Σέντρικ, Αντριέν Σίλβα (90+6΄ Γκουέντες).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ