aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΠέθανε ο Αντόνιο Καρμπαχάλ: Ο πρώτος παίκτης με 5 συμμετοχές σε Μουντιάλ!

Πέθανε ο Αντόνιο Καρμπαχάλ: Ο πρώτος παίκτης με 5 συμμετοχές σε Μουντιάλ!

Θρήνος για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αυτό του Μεξικό! Σε ηλικία 93 ετών, ο θρυλικός πορτιέρε των «αζτέκων», Αντόνιο Καρμπαχάλ, έφυγε από τη ζωή και σκόρπισε τη θλίψη.

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που έχει βγάλει η Βόρεια και Κεντρική Αμερική και ένας από τους καλύτερους εκτός Ευρώπης, ο οποίος ήταν μάλιστα και ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα (ασφαλώς με το Μεξικό).

Η αρχή έγινε το 1950, για να ακολουθήσουν αυτά του 1954, του 1958, του 1962 και του 1966. Όσον αφορά το συλλογικό επίπεδο, αγωνίστηκε στην Κλαμπ Οβιέδο, την Ρεάλ Κλουμπ Εσπάνια και από το 1950 έως το 1966 στην Λεόν. Υπήρξε και προπονητής σε Λεόν, Ουνιόν ντε Κουρτιντόρες, εθνική Μεξικό (σσ. βοηθός), Ατλέτας Καμπεσίνος και Ατλέτικο Μορέλια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ