aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΠαγκόσμιο Κύπελλο: Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους

Στο διάστημα μεταξύ 11 και 16 Νοεμβρίου ολοκληρώνονται τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ευρωπαϊκή Ζώνη και αρκετές είναι οι… εκκρεμότητες.

Υπενθυμίζεται πως απευθείας στα τελικά του Κατάρ (που θα γίνει 21 Νοεμβρίου με 18 Δεκεμβρίου του 2022) προκρίνονται οι πρώτες ομάδες των δέκα ομίλων, ενώ οι δέκα δεύτερες των γκρουπ μαζί με τις δύο ομάδες που είχαν το υψηλότερο ranking στο Nations League και δεν τερμάτισαν στις πρώτες δύο θέσεις των ομίλων τους, θα δώσουν τρία… Final Four για τα τελευταία τρία εισιτήρια για το Μουντιάλ. Αυτοί οι αγώνες θα γίνουν μεταξύ 24 και 29 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής μόλις δύο ομάδες (!) έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση ως πρώτες, η Δανία και η Γερμανία. Άλλες 13 ομάδες έχουν ακόμη ελπίδες απευθείας πρόκρισης ως κορυφαίες των γκρουπ τους: Οι Αλβανία, Βοσνία, Αγγλία, Φινλανδία, Γαλλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία και Ουαλία.

Επίσης άλλες επτά ομάδες έχουν «κλειδώσει» πως θα βρίσκονται στην πρώτη δυάδα των ομίλων τους και στη χειρότερη περίπτωση θα είναι στα μπαράζ. Πρόκειται για τις Ιταλία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ελβετία, Βέλγιο και Κροατία.

Ελπίδες αλλά μόνο για τη δεύτερη θέση έχουν η Ελλάδα, καθώς επίσης οι Αρμενία, Τσεχία, Ισλανδία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία και Σκωτία. Τέλος, ελπίδες να βρεθεί στα playoffs μόνο μέσω ranking του Nations League έχει η Αυστρία.

Τα σενάρια πρόκρισης ανά όμιλο:

1ος όμιλος: Σερβία και Πορτογαλία έχουν εξασφαλίσει πως θα είναι στην πρώτη δυάδα. Η απευθείας πρόκριση θα κριθεί στη μεταξύ τους αναμέτρηση στις 14 Νοεμβρίου στην έδρα της Πορτογαλίας. Η Σερβία είναι μεν πρώτη με 17 βαθμούς, αλλά της απομένει μόνο το ματς με την Πορτογαλία, ενώ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό με την Ιρλανδία εκτός έδρας στις 11 Νοεμβρίου.

Βαθμολογία: Σερβία (7 αγώνες, 17 βαθμούς), Πορτογαλία (6 αγώνες, 16 βαθμούς), Ιρλανδία (6 αγώνες, 5 βαθμοί), Αζερμπαϊτζάν (7 αγώνες, 1 βαθμός)

Επόμενοι αγώνες: 11 Νοεμβρίου: Αζερμπαϊτζάν-Λουξεμβούργο, Ιρλανδία-Πορτογαλία και 14 Νοεμβρίου: Πορτογαλία-Σερβία, Λουξεμβούργο-Ιρλανδία


2ος όμιλος: Η Σουηδία έχει τον πρώτο λόγο με 15 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Ισπανία, που όμως θα την υποδεχτεί στις 14 Νοεμβρίου. Οι δύο πρωτοπόροι στις 11 Νοεμβρίου έχουν επικίνδυνες εξόδους απέναντι σε Γεωργία και Ελλάδα αντίστοιχα. Η ελλαδική ομάδα, που είναι στους 9 βαθμούς, χρειάζεται δύο νίκες για να ελπίζει και ταυτόχρονα να μην κερδίσει η Ισπανία τη Σουηδία. Γεωργία και Κόσοβο δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Βαθμολογία: Σουηδία (6 αγώνες, 15 βαθμοί), Ισπανία (6 αγώνες, 13 βαθμοί), Ελλάδα (6η αγώνες, 9 βαθμοί), Γεωργία (6 αγώνες, 4 βαθμοί), Κόσοβο (6 αγώνες, 4 βαθμοί)

Επόμενοι αγώνες: 11 Νοεμβρίου: Ελλάδα-Ισπανία, Γεωργία-Σουηδία και 14 Νοεμβρίου: Ισπανία-Σουηδία, Ελλάδα-Κόσοβο


3ος όμιλος: Ιταλία και Ελβετία έχουν «κλειδώσει» την παρουσία τους στο top two και η απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ θα κριθεί την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 14 βαθμούς και οι Ιταλοί έχουν το πλεονέκτημα και της ισοπαλίας, καθώς έχουν καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων (+11 αντί +9).

Βαθμολογία: Ιταλία (6 αγώνες, 14 βαθμοί), Ελβετία (6 αγώνες, 14 βαθμοί), Βουλγαρία (7 αγώνες, 8 βαθμοί), Βόρειος Ιρλανδία (6 αγώνες, 5 βαθμοί), Λιθουανία (7 αγώνες, 3 βαθμοί)

Επόμενοι αγώνες: 12 Νοεμβρίου: Ιταλία-Ελβετία, Βόρειος Ιρλανδία-Λιθουανία και 15 Νοεμβρίου: Ελβετία-Βουλγαρία, Βόρειος Ιρλανδία-Ιταλία


4ος όμιλος: Ένα από τα πιο ανοιχτά γκρουπ. Η Γαλλία έχει προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση, καθώς είναι πρώτη με 12 βαθμούς σε 6 αγώνες και αν νικήσει το Καζακστάν στην έδρα της στις 13 Νοεμβρίου… πάει Κατάρ. Η Ουκρανία που είναι δεύτερη με 9 βαθμούς αλλά σε 7 ματς, η Βοσνία με 8 σε 6 ματς και η Βοσνία με 7 σε 6 ματς ουσιαστικά παλεύουν για τη δεύτερη θέση. Ο αγώνας Βοσνία-Φινλανδία το Σάββατο θα κρίνει πολλά. Καμία ελπίδα να τερματίσει στην πρώτη δυάδα δεν έχει το Καζακστάν.

Βαθμολογία: Γαλλία (6 αγώνες, 12 βαθμοί), Ουκρανία (7 αγώνες, 9 βαθμοί), Φινλανδία (6 αγώνες, 8 βαθμοί), Βοσνία (6 αγώνες, 7 βαθμοί), Καζακστάν (7 αγώνες, 3 βαθμοί)

Επόμενοι αγώνες: 13 Νοεμβρίου: Γαλλία-Καζακστάν, Βοσνία-Φινλανδία και 16 Νοεμβρίου: Φινλανδία-Γαλλία, Βοσνία-Ουκρανία


5ος όμιλος: Το Βέλγιο, με 16 βαθμούς σε 6 αγώνες, είναι με το ενάμιση πόδι στο Μουντιάλ. Θα είναι στο Κατάρ και με τα… δύο, αν το Σάββατο νικήσει εντός έδρας την Εσθονία, που όπως και η Λευκορωσία είναι αδιάφορες. Για τη δεύτερη θέση παλεύουν η Τσεχία που έχει 11 βαθμούς σε 7 αγώνες και η Ουαλία που έχει επίσης 11 αλλά σε 6.

Βαθμολογία: Βέλγιο (6 αγώνες, 16 βαθμοί), Τσεχία (7 αγώνες, 11 βαθμοί), Ουαλία (6 αγώνες, 11 βαθμοί), Εσθονία (6 αγώνες, 4 βαθμοί), Λευκορωσία (7 αγώνες, 3 βαθμοί)

Επόμενοι αγώνες: 13 Νοεμβρίου: Βέλγιο-Εσθονία, Ουαλία-Λευκορωσία και 16 Νοεμβρίου: Ουαλία-Βέλγιο, Τσεχία-Εσθονία


6ος όμιλος: Η Δανία έχει ήδη προκριθεί ως πρώτη και η Σκωτία είναι το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση. Θα την «κλειδώσει» από την Παρασκευή αν κερδίσει στη Μολδαβία ή αν το Ισραήλ δεν κερδίσει στην Αυστρία. Η τελευταία, όπως η Μολδαβία και τα Νησιά Φερόε είναι εκτός διεκδίκησης πρόκρισης.

Βαθμολογία: Δανία (8 αγώνες, 24 βαθμοί), Σκωτία (8 αγώνες, 17 βαθμοί), Ισραήλ (8 αγώνες, 13 βαθμοί), Αυστρία (8 αγώνες, 10 βαθμοί), Νησιά Φερόε (8 αγώνες, 4 βαθμοί), Μολδαβία (8 αγώνες, 1 βαθμός)

Επόμενοι αγώνες: 12 Νοεμβρίου: Δανία-Νησιά Φερόε, Αυστρία-Ισραήλ, Μολδαβία-Σκωτία και 15 Νοεμβρίου: Σκωτία-Δανία, Ισραήλ-Νησιά Φερόε, Αυστρία-Μολδαβία


7ος όμιλος: Χαμός για την πρώτη θέση. Η Ολλανδία έχει προβάδισμα με 19 βαθμούς, αλλά η Νορβηγία με 17 και η Τουρκία με 15 είναι στο… κόλπο. Οι «οράνιε» πάντως έχουν δύσκολο πρόγραμμα παίζοντας στο Μαυροβούνιο και εντός με τη Νορβηγία. Λετονία και Γιβραλτάρ δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Βαθμολογία: Ολλανδία (8 αγώνες, 19 βαθμοί), Νορβηγία (8 αγώνες, 17 βαθμοί), Τουρκία (8 αγώνες, 15 βαθμοί), Μαυροβούνιο (8 αγώνες, 11 βαθμοί), Λετονία (8 αγώνες, 5 βαθμοί), Γιβραλτάρ (8 αγώνες, 0 βαθμοί)

Επόμενοι αγώνες: 13 Νοεμβρίου: Τουρκία-Γιβραλτάρ, Νορβηγία-Λετονία, Μαυροβούνιο-Ολλανδία και 16 Νοεμβρίου: Ολλανδία-Νορβηγία, Μαυροβούνιο-Τουρκία, Γιβραλτάρ-Λετονία


8ος όμιλος: Η Ρωσία των 19 και η Κροατία των 17 βαθμών έχουν «κλειδώσει» θέση στην πρώτη δυάδα. Δεδομένου ότι παίζουν την Πέμπτη με την Κύπρο εντός και τη Μάλτα εκτός αντίστοιχα, όλα θα κριθούν στο μεταξύ τους ματς την Κυριακή στην Κροατία.

Βαθμολογία: Ρωσία (8 αγώνες, 19 βαθμοί), Κροατία (8 αγώνες, 17 βαθμοί), Σλοβακία (8 αγώνες, 10 βαθμοί), Σλοβενία (8 αγώνες, 10 βαθμοί), Μάλτα (8 αγώνες, 5 βαθμοί), Κύπρος (8 αγώνες, 5 βαθμοί)

Επόμενοι αγώνες: 11 Νοεμβρίου: Ρωσία-Κύπρος, Σλοβακία-Σλοβενία, Μάλτα-Κροατία και 14 Νοεμβρίου: Κροατία-Ρωσία, Σλοβενία-Κύπρος, Μάλτα-Σλοβακία


9ος όμιλος: Η Αγγλία με 20 βαθμούς είναι το φαβορί, ενώ με 17 ακολουθεί η Πολωνία και 15 έχει η Αλβανία. Τα «λιοντάρια» έχουν θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς υποδέχονται την Αλβανία και ταξιδεύουν στο Σαν Μαρίνο. Η Πολωνία έχει μεγάλο προβάδισμα για την δεύτερη θέση, που θα την πάρει με νίκη στην Ανδόρα αν η Αλβανία δεν κερδίσει στην Αγγλία.

Βαθμολογία: Αγγλία (8 αγώνες, 20 βαθμοί), Πολωνία (8 αγώνες, 17 βαθμοί), Αλβανία (8 αγώνες, 15 βαθμοί), Ουγγαρία (8 αγώνες, 11 βαθμοί), Ανδόρα (8 αγώνες, 6 βαθμοί), Σαν Μαρίνο (8 αγώνες, 0 βαθμοί)

Επόμενοι αγώνες: 12 Νοεμβρίου: Αγγλία-Αλβανία, Ουγγαρία-Σαν Μαρίνο, Ανδόρα-Πολωνία και 15 Νοεμβρίου: Αλβανία-Ανδόρα, Σαν Μαρίνο-Αγγλία, Πολωνία-Ουγγαρία


10ος όμιλος: Η Γερμανία είναι ήδη στο Μουντιάλ ως πρώτη. Για τη δεύτερη θέση ερίζουν Ρουμανία με 13, η Β. Μακεδονία και η Αρμενία με 12 βαθμούς, ενώ αμυδρές ελπίδες με 8 βαθμούς έχει η Ισλανδία.

Βαθμολογία: Γερμανία (8 αγώνες, 21 βαθμοί), Ρουμανία (8 αγώνες, 13 βαθμοί), Βόρεια Μακεδονία (8 αγώνες, 12 βαθμοί), Αρμενία (8 αγώνες, 12 βαθμοί), Ισλανδία (8 αγώνες, 8 βαθμοί), Λιχτενστάιν (8 αγώνες, 1 βαθμός)

Επόμενοι αγώνες: 11 Νοεμβρίου: Αρμενία-Βόρεια Μακεδονία, Γερμανία-Λιχτενστάιν, Ρουμανία-Ισλανδία και 14 Νοεμβρίου: Βόρεια Μακεδονία-Ισλανδία, Αρμενία-Γερμανία, Λιχτενστάιν-Ρουμανία


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ