aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: 8ος όμιλος

Μαζί με το γκρουπ Α, το συγκεκριμένο συγκαταλέγεται στα πιο ισορροπημένα. Η Πολωνία ήταν η πιο αδύναμη ομάδα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και η Κολομβία φιλοδοξεί να βρεθεί στην πρώτη θέση. Aπό την άλλη Ιαπωνία και Σενεγάλη, βλέπουν τον όμιλο ως μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση.

Πολωνία

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Τρίτη θέση (1974, 1982)

Πως προκρίθηκαν: Εξαιτίας, σε μεγάλο βαθμό, της ευχέρειας στο σκοράρισμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η Πολωνία πέρασε εύκολα από έναν όμιλο που περιελάβανε τη Δανία, το Μαυροβούνιο και τη Ρουμανία.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Πέραν της Ρωσίας, η Πολωνία φαντάζει ως η πιο αδύναμη ομάδα του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας, αλλά δεν πρέπει να την υποτιμήσει κανείς. Ο προπονητής Άνταμ Ναβάλκα διαθέτει αρκετά σπουδαία ταλέντα αν και επικρατεί η άποψη ότι έχει περάσει η ακμή της συγκεκριμένης φουρνιάς.

Το αστέρι: Διαθέτει πολλούς και καλούς επαγγελματίες. Το ρόλο του αστέρα τον έχει αναλάβει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Η ατάκα: «Ο Λεβαντόφσκι είναι προβλέψιμος. Η πραγματική δύναμη της Πολωνίας είναι ο Ζιελίνσκι με την τεχνική του και τα μακρινά σουτ».

Τι σημαίνει επιτυχία: Θα ήταν μεγάλη αποτυχία η μη πρόκριση στα προημιτελικά, ως ομάδα του πρώτου γκρουπ που είναι.

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Προημιτελικά (2014)

Πως προκρίθηκαν: Η ομάδα του Πέκερμαν, κατέκτησε την τέταρτη και τελευταία θέση που οδηγούσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μέσα από το χάος που επικράτησε κατά την τελευταία αγωνιστική στη Λατινική Αμερική.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Η λάμψη που κέρδισε πολλούς φιλάθλους στο Μουντιάλ του 2014, έχει χαθεί. Ο Χάμες Ροντρίκες δεν κινείται στα ίδια επίπεδα. Κι όμως υπάρχει αρκετό ταλέντο στην ομάδα, φτάνει να καταφέρει ο Πέκερμαν που φεύγει μετά το Παγκόσμιο από την ομάδα, να καταφέρει να το αναδείξει.

Το αστέρι: Ο Φαλκάο έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 εξαιτίας ενός τραυματισμού, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες να αναρρώσει εγκαίρως. Στη Ρωσία θα προσπαθήσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Η ατάκα: «Με Μίνα, Μεντίνα και Σάντσεζ, αυτή η Κολομβία είναι δυνατή στα μετόπισθεν και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά».

Τι σημαίνει επιτυχία: Μία επανάληψη της πορείας του 2014 είναι το καλύτερο πιθανό ενδεχόμενο για την Κολομβία.

Σενεγάλη

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Προημιτελικά (2002)

Πως προκρίθηκαν: Πέρασε αήττητη από τον όμιλο αν και χρειάστηκε να επαναληφθεί ο αγώνας με τη Νότιο Αφρική αφού καταδικάστηκε για χειραγώγηση ο διαιτήτης του πρώτου αγώνα.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Πιθανότατα τον ισχυρότερο εκπρόσωπο της αφρικανικής ηπείρου. Ο Κουλιμπαλί είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη, ο Ιντίρσα Γκουέιγ και ο Σεϊκού Κουγιατέ μαχητικοί μέσοι, ενώ ο Μανέ και Κεϊτά Μπαλντέ δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να πάρουν παιχνίδια μόνοι τους.

Το αστέρι: Στα καλά του ο Μανέ μπορεί να αποτελέσει μεγάλη απειλή για οποιαδήποτε ομάδα στο τουρνουά.

Η ατάκα: «Ο Κεϊτά Μπαλντέ έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει αυτό το καλοκαίρι ως ένα από τα μεγάλα αστέρια».

Τι σημαίνει επιτυχία: Αν όλα πάνε καλά μία θέση στους 16 της ανήκει.

Ιαπωνία

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Φάση των 16 (2002, 2010)

Πως προκρίθηκαν: Η παρουσία της Ιαπωνίας σε τελική φάση Π.Κ. είναι πλέον δεδομένη. Νικώντας στον όμιλο που συμμετείχε η Αυστραλία και η Σαουδική Αραβία κατάφερε να εξασφαλίσει την έκτη συνεχόμενη παρουσία σε Μουντιάλ.

Τι μπορούμε να περιμένουμε;  Δυστυχώς για την Ιαπωνία, όλες σχεδόν οι παρουσίες σε τελική φάση κατέληγαν με τον ίδιο τρόπο, αξιοπρεπείς εμφανίσεις αλλά λόγω της έλλειψης ποιότητας οδηγούσαν σε αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων. Η απόλυση του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς αμέσως μετά την πρόκριση δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξει η παράδοση.

Το αστέρι: Σε μία ομάδα με αρκετούς ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, ο μέσος της Ντόρτμουντ, Σίνι Καγκάβα, είναι αυτός που ξεχωρίζει.

Η ατάκα: «Ουσιαστικά το πρόγραμμα προπόνησης του Αμερικάνου, Τομ Μπάγερ, βοήθησε ώστε να αναδειχθούν τα περισσότερα ταλέντα αυτής της ομάδας».

Τι σημαίνει επιτυχία: Όπως πάντα η Ιαπωνία θα προσπαθεί να περάσει από τη φάση των ομίλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ