aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: 7ος όμιλος

Υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι μία κόντρα μεταξύ Αγγλίας και Βελγίου για το ποιος θα καταλάβει την πρώτη και τη δεύτερη θέση, βάσει του αποτελέσματος του μεταξύ τους αγώνα και που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα πορεία τους. Το βασικό πλεονέκτημα του Παναμά και της Τυνησίας είναι ότι και οι δύο ομάδες είναι σχετικά άγνωστες.

Βέλγιο

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Ημιτελικά (1986)

Πως προκρίθηκαν: Μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είχε σχετικά εύκολο έργο αφού έχασε μόλις 2 βαθμούς στα προκριματικά.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Στα χαρτιά το Βέλγιο διαθέτει ότι χρειάζεται για να πετύχει, μία σφιχτή αμυντική γραμμή, ταλαντούχους μέσους και παραγωγικούς επιθετικούς. Επιπλέον διαθέτει τον Αζάρ και τον Μέρτενς που μπορούν να κρίνουν παιχνίδια με το προσωπικό τους ταλέντο. Το ζήτημα είναι κατά πόσο ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ μπορεί να συνενώσει όλα αυτά τα ταλέντα.

Το αστέρι: Ο Κέβιν ντε Μπρούιν έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης, όμως το Βέλγιο είναι καλό όταν είναι στα καλά του και ο Αζάρ.

Η ατάκα: «Έχουν τους ποδοσφαιριστές αλλά μπορεί ο Μαρτίνεζ να παίξει αμυντικά; Αυτό είναι το ερώτημα».

Τι σημαίνει επιτυχία: Το 2014 μια θέση στα προημιτελικά ήταν αποδεκτή, φέτος θα είναι αποτυχία

Αγγλία

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Κάτοχος (1966)

Πως προκρίθηκαν: Παρά το γεγονός ότι έχασαν τον προπονητή τους, Σαμ Άλαρντάις, εξαιτίας σκανδάλου, η Αγγλία ανασυντάχθηκε και υπό τις οδηγίες του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ κατάφερε να προκριθεί από έναν σχετικά βατό όμιλο, χωρίς όμως να πείσει πραγματικά.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Ο Σάουθγκέιτ βασίστηκε σε νεαρότερους, και σχετικά λιγότερο έμπειρους ποδοσφαιριστές, δίνοντας έμφαση σε παίκτες που μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα σε διαφορετικά στιλ παιχνιδιού και συστήματα.

Το αστέρι: Ο Χάρι Κέιν σκόραρε 30 γκολ σε κάθε μία από τις τελευταίες τρεις σεζόν. Είναι ο μη αναντικατάστατος παίκτης της Αγγλίας.

Η ατάκα: «Σπάζοντας κάθε δεσμό με την παλιά χρυσή φουρνιά ποδοσφαιριστών, αυτή πραγματικά μοιάζει με μία ομάδα η οποία αξίζει να τη στηρίξεις».

Τι σημαίνει επιτυχία: Για οποιοδήποτε φυσιολογική χώρα και βλέποντας τη μεγάλη εικόνα θα έλεγε κάποιος ότι στόχος είναι τα προημιτελικά. Αλλά η Αγγλία δεν είναι φυσιολογική χώρα, ποδοσφαιρικά.

Τυνησία

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Φάση των ομίλων (1978, 1998, 2002, 2006)

Πως προκρίθηκαν: Η Τυνησία ολοκλήρωσε τους αγώνες στη φάση των προκριματικών αήττητη.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Η Τυνησία είναι μία από τις πλέον άγνωστες ομάδες της διοργάνωσης με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται εντός συνόρων ή σε χαμηλότερες κατηγορίες ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Επιπλέον επανέρχεται μετά από μία δύσκολη, πολιτικά, δεκαετία. Ο μέσος Γουάμπι Καζρί είναι ένας από τους λίγους Τυνήσιους που εξακολουθεί να παίζει στην Ευρώπη είχε πει ότι ίσως η χώρα δεν έπρεπε να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρά το γεγονός ότι η δύσκολη πρόκριση έδωσε ώθηση στην αυτοπεποίθηση τους.

Το αστέρι: Σε μία ομάδα με λίγους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις εκτός συνόρων, ο αμυντικός της Μαρσέιγ Εμάν Αμπντενούρ είναι ο πιο έμπειρος επαγγελματίας.

Η ατάκα: «Μακάρι η ομάδα να ξεπεράσει την εγχώρια κόντρα της Esperance με την Etoile du Sahel και να γίνουν σύνολο».

Τι σημαίνει επιτυχία: Χρειαζόταν μία ευνοϊκή κλήρωση για να περάσει από τη φάση των ομίλων. Αυτή δεν είναι.

Παναμάς

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρώτη συμμετοχή

Πως προκρίθηκαν: Λίγες ομάδες πέρασαν από τέτοιες δραμματικές στιγμές για να προκριθούν. Το γκολ του Ρόμαν Τόρες απέναντι στην Κόστα Ρίκα, γιορτάστηκε με δημόσια αργία στη χώρα.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Καμία ομάδα δεν είναι τόσο άγνωστη στο ευρύ κοινό όσο ο Παναμάς, με ποδοσφαιριστές κυρίως από το εγχώριο πρωτάθλημα και το MLS. Η πρόκριση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ομαδικότητα, αφού απουσιάζουν τα μεγάλα αστέρια. Αυτό σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό της πρώτης παρουσίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ίσως να καταστήσουν τον Παναμά επικίνδυνο.

Το αστέρι: Δύσκολα να ξεχωρίσεις κάποιον, με τον Torres, τον αμυντικό των Seattle Sounder να διεκδικεί τον άτυπο τίτλο

Η ατάκα: «Φανταστείτε τι θα μπορούσε να πετύχει αυτή η ομάδα αν ο Χούλιο Βαλντές ήταν ακόμη νέος για να βοηθήσει».

Τι σημαίνει επιτυχία: Και μόνο η παρουσία θεωρείται σημαντική επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ