aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: 4ος όμιλος

Πιθανότατα το πιο ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον γκρουπ της διοργάνωσης. Η Αργεντινή μόλις που προκρίθηκε, η Κροατία διαθέτει αφθονία ατομικού ταλέντου, η Ισλανδία απίστευτη ομαδική δυναμική και η Νιγηρία είναι η δυσκολότερη από τις ομάδες του τέταρτου γκρουπ δυναμικότητας. Η Αργεντίνα θα κοπιάσει για να κερδίσει τον όμιλο.

Αργεντινή

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Κάτοχος (1978, 1986)

Πως προκρίθηκαν:  Δύσκολα. Η προοπτική ότι ο Μέσι θα μπορούσε να απουσιάζει από την τελική φάση ήταν υπαρκτή, μέχρι τον τελευταίο αγώνα όταν ο ίδιος σκόραρε τρία γκολ απέναντι στο Εκουαδόρ για να σιγουρέψει την πρόκριση.

Τι μπορούμε να περιμένουμε;  Μελόδραμα και απογοήτευση, αν κρίνουμε από τα προκριματικά. Παρατηρώντας κάποιος το ρόστερ θα δει μία θαυμάσια επιθετική γραμμή και μία άμυνα με κενά. Αν όμως ο προπονητής, Χόρχε Σαμπάολι, καταφέρει να βάλει σε καλούπι την ομάδα τότε μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο.

Το αστέρι: Όλοι, πλην της Βραζιλίας και του Κριστιάνο Ρονάλντο, θα λυπόταν αν ο Μέσι δεν κατάφερνε να βρεθεί στην τελική φάση.

Η ατάκα: «Είναι λυπηρό ότι μία ομάδα που στήθηκε γύρω από τον Μέσι στην επίθεση, στήθηκε γύρω από τον Οταμέντι στην άμυνα»

Τι σημαίνει επιτυχία: Η παρουσία του Μέσι κάνει τους Αργεντίνους να ελπίζουν σε κατάκτηση, όμως η Βραζιλία, η Ισπανία και η Γερμανία έχουν σαφώς καλύτερες πιθανότητες.

Κροατία

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Τρίτη θέση (1998)

Πως προκρίθηκαν:  Η Ισλανδία κατέκτησε την πρώτη θέση στους ομίλους των προκριματικών και νίκησε εύκολα την Ελλάδα στα μπαράζ.

Τι μπορούμε να περιμένουμε: Η Κροατία είναι δημοφιλής επιλογή ανάμεσα στα αουτσάιντερ που θα μπορούσαν να κατακτήσουν το Μουντιάλ, βάσει του πλούσιου ταλέντου που διαθέτει η ομάδα. Η ερώτηση βέβαια, όπως πάντα, είναι αν ο προπονητής Ζλάτκο Ντάλιτς είναι το ίδιο ποιοτικός με τους παίκτες του.

Το αστέρι: Ο Λούκα Μόντριτς της Ρεαλ Μαδρίτης είναι η ψυχή και το μυαλό της ομάδας. Αν είναι σε καλή κατάσταση θα μπορούσε να νικήσει τον οποιονδήποτε.

Η ατάκα: «Η μεσαία γραμμή είναι η καλύτερη του τουρνουά, αλλά αναρωτιέμαι αν ο Μάριο Μάντζουκιτς είναι αρκετά αξιόπιστος για να ανταποκριθεί σε αυτό το επίπεδο».

Τι σημαίνει επιτυχία: Η Κροατία αναμένεται να περάσει από τον όμιλο, αν και δεν θα είναι εύκολο, και θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο για οποιαδήποτε ομάδα στη φάση των 16.

Ισλανδία

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Αυτή είναι η πρώτη παρουσία σε τελική φάση

Πως προκρίθηκαν: Αφού έγινε η μικρότερη χώρα που προκρίθηκε σε τελική φάση του Euro, πλέον είναι και η μικρότερη χώρα που προκρίθηκε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν μη τι άλλο το δεύτερο είναι πιο εντυπωσιακό αφού ήρθε πρώτη σε ένα γκρουπ απέναντι στην Κροατία, την Ουκρανία και την Τουρκία.

Τι μπορούμε να περιμένουμε: Ψυχισμό ομάδας που δύσκολα ηττάται και το χαρακτηριστικό χειροκρότημα από τους οπαδούς στην κερκίδα. Το μεγάλο πρόβλημα για την Ισλανδία είναι ότι κανείς δεν θα τους υποτιμήσει πλέον.

Το αστέρι: Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον της Έβερτον είναι το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο της Ισλανδίας, αλλά η πορεία της στο Euro φάνηκε ότι βασίστηκε στη συλλογικότητα.

Η ατάκα: «Η ιστορία τους αποτελεί ισχυρή απόδειξη στην κλασική διαμάχη για το τι υπερτερεί η κληρονομικότητα ή η ανατροφή».

Τι σημαίνει επιτυχία: Για την Ισλανδία δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην καταφέρουν να περάσουν στην επόμενη φάση όπως έκαναν και το Euro 2016.

Νιγηρία

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Φάση των 16 (1994, 1998, 2014)

Πως προκρίθηκαν: Η πρώτη αφρικανική χώρα που εξασφάλισε εισιτήριο για τη Ρωσία, οι «Σούπερ Αετοί», η απρόβλεπτη υπερδύναμη της Ηπείρου, βρίσκονται σε καλή φάση υπό την καθοδήγηση του πολαυταξιδεμένου Γερμανού, Γκέρντο Ρορ.

Τι μπορούμε να περιμένουμε: Η νίκη απέναντι στην Αργεντινή το Νοέμβριο, απέδειξε ότι η Νιγηρία έχει τη δυνατότητα τόσο στην επίθεση όσο και στη μεσαία γραμμή να αποτελέσει ισχυρό αντίπαλο για οποιαδήποτε ομάδα, ακόμη και τα φαβορί.

Το αστέρι: Η ομάδα έχει χτιστεί γύρω από τον έμπειρο Τζον Όμπι Μίκελ, αλλά ο Γούιλφρεντ Ντίντι της Λέστερ μπορεί ξεχωρίσει.

Η ατάκα: «Έχω έντονη άποψη για τον Ονάτζι, αλλά δείτε αυτή τη φανέλα. Είναι εντυπωσιακότατη».

Τι σημαίνει επιτυχία: Οι προημιτελικοί παραμένουν ο μεγάλος στόχος αλλά ακόμη και η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι σημαντική επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ