aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: 3ος όμιλος

Αν η Γαλλία φανταζόταν ένα ιδανικό γκρουπ τότε θα ήταν αυτό ακριβώς. Το Περού είναι μία από τις πιο αδύναμες ομάδες που προκρίθηκαν ακόμη και πριν χάσει τον καλύτερο παίχτη του. Ο προπονητής  της Αυστραλίας παραιτήθηκε αμέσως μετά την πρόκριση και η Δανία δεν μπορεί να προβληματίσει ιδιαίτερα τους Γάλλους. Η μάχη για τη δεύτερη θέση θα είναι ενδιαφέρουσα.

Γαλλία

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Κάτοχος (1998)

Πως προκρίθηκαν: Στο τέλος, σχετικά εύκολα αν και υπήρξαν κάποιες άτυχες στιγμές στην πορεία όπως η ήττα από τη Σουηδία και η τραγική ισοπαλία με το Λουξεμβούργο εντός έδρας.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Μία εξαιρετικά δύσκολη ερώτηση για να απαντηθεί. Στα χαρτιά η Γαλλία είναι ισότιμη με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Στο χορτάρι οι «μπλε» έχουν την κακή συνήθεια να μην εμφανίζουν τις πλήρεις δυνατότητες του συνόλου και να μένουν ένα βήμα πίσω από τις άλλες υπερδυνάμεις όπως τη Γερμανία την Ισπανία και τη Βραζιλία.

Το αστέρι: Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η ευκαιρία για τους Πογκμπά και Εμπαπέ να καθιερωθούν ως πραγματικά αστέρια παγκόσμιας κλάσης.

Η ατάκα: «Η ειρωνία ενός αποκλεισμού από τη φάση των 16 θα είναι ότι η Γαλλία θα μπορούσε να κατεβάσει μία εντελώς διαφορετική ομάδα και να τα είχε πάει εξίσου καλά».

Τι σημαίνει επιτυχία: Η Γαλλία μπορεί και ίσως να πρέπει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελο αλλά προβληματίζει η παρουσία του Ντεσάμπς στον πάγκο και η ικανότητά του να πάρει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του.

Περού

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Προημιτελικά (1970)

Πως προκρίθηκαν: Κατέλαβε την Πέμπτη θέση στον όμιλο και κέρδισε τη συμμετοχή στα playoff κατά τη διάρκεια της δραματικής τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών της Νοτίου Αμερικής. Το Περού εξασφάλισε την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια με μία εύκολη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Δύσκολο να πει κάποιος αφού κανείς από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν έχει δει την εθνική ομάδα να αγωνίζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Περού αποτέλεσε έκπληξη στο Κόπα Αμέρικα τόσο το 2015 όσο και το 2016, οπότε υπάρχει ο προβληματισμός ότι ίσως να έφθασε στο απόγειο της απόδοσης νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε.

Το αστέρι: Το σίριαλ με την τιμωρία του Πάολο Γκουέρο για ντόπινγκ, προβλημάτισε το Περού. Η επιστροφή του στην ομάδα ρίχνει το βάρος του σκοραρίσματος στους ώμους του.

Η ατάκα: «Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πολύ πιθανό ενδεχόμενο ο Τζέφερσον Φαρφάν να είναι αθάνατος».

Τι σημαίνει επιτυχία: Η πρόκριση από τους ομίλους θα έδινε αφορμή για πανηγυρισμούς.

Δανία

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Προημιτελικά (1998)

Πως προκρίθηκαν: Έχασαν την πρώτη θέση στον όμιλο από την Πολωνία αλλά διέλυσαν την Ιρλανδία με 5-1 στο Δουβλίνο και εξασφάλισαν την πρόκριση μέσω play-off.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του Κρίστιαν Έρικσεν, που είναι ο μεγάλος αστέρας της ομάδας. Τον πλαισιώνουν διάφορα ανερχόμενα ταλέντα, όπως ο Πιόνε Σίστο και ο Γιουσούφ Πούλσεν, αλλά εναπόκειται στον Έρικσεν η πορεία της ομάδας.

Το αστέρι: Ο Έρικσεν, πολύπειρος αν και μόλις 26 ετών, πλέον θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους μέσους της Ευρώπης.

Η ατάκα: «Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ έχει το ταλέντο για να γίνει ένας Δανός Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς»

Τι σημαίνει επιτυχία: Στόχος θα είναι να νικήσει το Περού και την Αυστραλία για να εξασφαλίσει πρόκριση στους 16.

Αυστραλία

Καλύτερη πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο: Φάση των 16 (2006)

Πως προκρίθηκαν: Μετά από μία σειρά από ατυχής ισοπαλίες, οι ελπίδες της Αυστραλίας για απευθείας πρόκριση εξανεμίστηκαν. Τελικά εξασφάλισαν την πρόκριση μέσω play-off απέναντι σε Συρία και Ονδούρα.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Η πρόσληψη του Μπερτ βαν Μάρβαϊκ, που οδήγησε την Ολλανδία στον τελικό του 2010 λέει πολλά. Η Αυστραλία δεν διαθέτει μία μεγάλη δεξαμενή από ταλαντούχους ποδοσφαιριστές οπότε θα βασιστεί στην οργάνωση, την εργατικότητα και το κεφάλι του Τιμ Κάχιλ.

Το αστέρι: Η ομάδα δεν διαθέτει τα αστέρια προηγούμενων γενιών αλλά ο κεντρικός Άαρον Μούι που βοήθησε στη σωτηρία της Χάντερσφιλντ είναι σπουδαίος, ενώ και ο Ντάνιελ Αρζάνι αποτελεί μεγάλη ελπίδα της χώρας.

Η ατάκα: «Αναρωτιέμαι αν προσπάθησαν να παρέμβουν στις μπάλες όπως έκαναν και στο κρίκετ».

Τι σημαίνει επιτυχία: Δεν υπάρχουν υψηλές προσδοκίες, αλλά και πάλι η κλήρωση τους δίνει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση και ίσως με λίγη τύχη να επαναλάβουν το γκολ του Κάχιλ στη Βραζιλία. Αυτό θα μεταφραζόταν σε ένα καλό τουρνουά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ