aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΠαγκόσμιο: Η FIFA ανακοίνωσε την πρόκριση άνευ αγώνα της Πολωνίας εις βάρος της Ρωσίας

Παγκόσμιο: Η FIFA ανακοίνωσε την πρόκριση άνευ αγώνα της Πολωνίας εις βάρος της Ρωσίας

Η FIFA ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης τις αποφάσεις της για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, όπου συμμετέχουν Ρωσία και Ουκρανία.

Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει αποβάλλει τους Ρώσους από τη διοργάνωση, ενώ δίνει περιθώριο στους Ουκρανούς, που δεν θα μπορούσαν να δώσουν τον αγώνα τους με τη Σκωτία στα τέλη Μαρτίου, λόγω του πολέμου που μαίνεται στη χώρα.

Η απόφαση της FIFA κατόπιν συζήτησης και με την UEFA είναι να στείλει την Πολωνία στον τελικό του μονοπατιού της στα μπαράζ, άνευ αγώνα. Η ομάδα του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι είχε κληρωθεί στα ημιτελικά με τη Ρωσία, αγώνας που δεν είναι δυνατό να διεξαχθεί. Πλέον, οι Πολωνοί αναμένουν το νικητή του ζευγαριού Σουηδία – Τσεχία για μια θέση στο Κατάρ.

Όσον αφορά την εθνική Ουκρανίας, ο ημιτελικός του μονοπατιού της με αντίπαλο τη Σκωτία αναβάλλεται για το «παράθυρο» εθνικών ομάδων του Ιουνίου. Ομοίως, αναβάλλεται για το ίδιο “παράθυρο” και ο τελικός του μονοπατιού που θα διεξαγόταν με το νικητή του Ουαλία – Αυστρία, το οποίο πάντως θα διεξαχθεί κανονικά στις 24 Μαρτίου.

Επιπλέον, η FIFA αναφέρει στην ενημέρωσή της ότι θα ανακοινώσει τις ακριβείς ημερομηνίες εν ευθέτω χρόνω και ότι αναζητά και άλλες διαθέσιμες ημερομηνίες, σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η διεξαγωγή των αγώνων τον Ιούνιο.

Η ενημέρωση της FIFA ήρθε λίγες ώρες μετά την έφεση που άσκησε η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας για την αποβολή των ομάδων τις από τις διεθνείς διοργανώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ