aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Ουρουγουάη-Γαλλία: Για μια θέση στην τετράδα

Ουρουγουάη-Γαλλία: Για μια θέση στην τετράδα

Ουρουγουάη και Γαλλία αναμετρώνται στο Νίζνι Νόβγκοροντ (17:00, ΕΡΤ1) στον πρώτο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι δύο ομάδες έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, η μεν του Όσκαρ Ταμπάρες για την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία και τη διαρκή πρόοδο από παιχνίδι σε παιχνίδι, η δε του Ντιντιέ Ντεσάν για την επιβλητική πρόκριση κόντρα στην Αργεντινή στην προηγούμενη φάση.

Μεγάλος απών για την Ουρουγουάη αναμένεται να είναι ο Έντινσον Καβάνι. Παρότι χθες προσπάθησε να προπονηθεί, φαίνεται πως δεν είναι 100% έτοιμος να παίξει τουλάχιστον από την αρχή μετά το τράβηγμα που υπέστη στη γάμπα απέναντι στην Πορτογαλία, όπου πέτυχε και τα δύο γκολ της πρόκρισης. Εφόσον τελικά δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, θα τον αντικαταστήσει ο Κριστιάν Στουάνι. Για τους «τρικολόρ» δεν είναι διαθέσιμος ο Μπλεζ Ματουιντί, το κενό του οποίου θα κληθεί να καλύψει λογικά ο Κορεντέν Τολισό.

Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση των δύο ομάδων σε Μουντιάλ, αλλά πρώτη σε νοκ άουτ. Η Ουρουγουάη είχε κερδίσει 2-1 το 1966, ενώ τα δύο τελευταία ραντεβού, το 2002 και το 2010, είχαν λήξει χωρίς γκολ. Η πιο πρόσφατη συνάντηση ήταν σε φιλικό τον Ιούνιο του 2013 στο Μοντεβίδεο, με τον Λουίς Σουάρες να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Η Γαλλία έχει μόνο μια νίκη στα οκτώ τελευταία ματς, ένα 2-0 σε φιλικό στο Παρίσι το 1985.

Η Ουρουγουάη σε περίπτωση νίκης φτάνει τις πέντε σερί σε Παγκόσμιο Κύπελλο καταρρίπτοντας το ρεκόρ των τεσσάρων που είχε σημειώσει το 1930, όταν και είχε κατακτήσει τον τίτλο. Στοχεύει στην πέμπτη παρουσία της σε ημιτελικά και δεύτερη στα τελευταία τρία τουρνουά έχοντας κερδίσει στους δύο τελευταίους προημιτελικούς, το 1970 και το 2010. Η δε Γαλλία διεκδικεί παρουσία σε ημιτελικό για πρώτη φορά από το 2006. Μέχρι τον αποκλεισμό από τη Γερμανία το 2014, μετρούσε τέσσερις σερί νίκες στα προημιτελικά Μουντιάλ.

Πιθανές συνθέσεις: 

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γοδίν, Λασάλτ, Νάντες, Τορέιρα, Μπεντανκούρ, Βεσίνο, Στουάνι, Σουάρες.

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας, Καντέ, Τολισό, Πογκμπά, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ