aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Οι Ελβετοί τους κεράσαν καφέ-φαρμάκι (vid)

Οι Ελβετοί τους κεράσαν καφέ-φαρμάκι (vid)

Το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας είναι πρωτίστως αλεγρία, φαντασία, κορδελάκια. Η ποδοσφαιρική σχολή που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια οι Ελβετοί βασίζεται στην δύναμη, την αυταπάρνηση, την σκληράδα, ενίοτε και το ξύλο.

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ήταν πιο έτοιμη για την μάχη του Ροστόφ και τα δικά της στοιχεία φάνηκαν πιο χρήσιμα στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ.

Μία κεφαλιά του Τσούμπερ στο ξεκίνημα της επανάληψης «ακύρωσε» το προβάδισμα της Βραζιλίας και οι παίκτες της «σελεσάο» ήπιαν πικρό καφέ, σκέτο φαρμάκι (1-1) στο ξεκίνημα της περιπέτειας τους στα ρωσικά γήπεδα.

Και να φανταστεί κανείς ότι το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την ομάδα του Τίτε. Ο Παουλίνιο έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία (11’), όταν μετά από «τσαφ» του Σερ, ο Βραζιλιάνος μέσος αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Οι Ελβετοί προσπαθούσαν με σκληρό παιχνίδι να κρατήσουν τους παίκτες της «σελεσάο» μακριά από την περιοχή του Ζόμερ, όμως όταν υπάρχουν παίκτες όπως ο Φιλίπε Κοουτίνιο, αυτό δεν αρκεί.

Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα με ένα ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ (δοκάρι και μέσα) άνοιξε το σκορ (20’, 1-0), όμως αυτό το γκολ λες και κοίμισε τους παίκτες του Τίτε. Σαν να χαλάρωσαν, σαν να επαναπαύτηκαν, έχασαν σταδιακά μέτρα και δεν απείλησαν ξανά μέχρι το ημίχρονο, που ήρθε χωρίς να έχει γίνει άλλη επικίνδυνη φάση.

Οι Ελβετοί ξεκίνησαν με πολύ περισσότερο θάρρος την επανάληψη και για καλή τους τύχη δικαιώθηκαν στο πρώτο κόρνερ που κέρδισαν. Ο Τσούμπερ έσπρωξε ελαφρά, βγάζοντας εκτός θέσης τον Μιράντα και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1 (50’), στην απόλυτη ψυχρολουσία για την «σελεσάο».

Το ξύλο άρχισε να πέφτει ακόμα περισσότερο από τους σκληροτράχηλους Ελβετούς, που μέχρι το 70ό λεπτό είχαν κάνει… κρόσια τα νεύρα των αντιπάλων τους. Οι αλλαγές του Τίτε όμως, άλλαξαν την ροή της αναμέτρησης, με την Βραζιλία να θυμίζει στο τέλος και πάλι Βραζιλία.

Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών ξεκίνησε από τον Κοουτίνιο που σούταρε άστοχα εντός περιοχής, έχοντας αδειάσει τον Λιχτστάινερ (70’) και συνεχίστηκε με διαδοχικά σουτ από Φερναντίνιο (77’), Νεϊμάρ (78’), Φιρμίνο (82’) που δεν βρήκαν τον επιθυμητό στόχο.

Με την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει, οι Βραζιλιάνοι έγιναν αφόρητα πιεστικοί. Η καρφωτή κεφαλιά του αμαρκάριστου Νεϊμάρ (88’) σημάδεψε τον Ζόμερ, ο Μιράντα έχασε ακόμα μία καταπληκτική ευκαιρία, σημαδεύοντας ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι (92’), ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σερ γλίτωσε το 2-1 πάνω στην γραμμή σε κλασική ευκαιρία του Ρενάτο Αουγκούστο. Η μπάλα δεν ήθελε να μπει, η Βραζιλία γκέλαρε στην πρεμιέρα (1-1) και πλέον το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με την Κόστα Ρίκα αποκτά χαρακτήρα πρόωρου τελικού για την «σελεσάο».


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ