aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Ο Θεός και ο Ρόχο δεν ήθελαν να φύγει θλιμμένος ο Μέσι (vid)

Ο Θεός και ο Ρόχο δεν ήθελαν να φύγει θλιμμένος ο Μέσι (vid)

Τα πράγματα ήταν απελπιστικά. Η άμμος στην κλεψύδρα είχε αδειάσει απελπιστικά. Το ηθικό, όχι απλά στο μηδέν. Υπό του μηδενός. Η Νιγηρία είχε ισοφαρίσει σε 1-1 χωρίς να το αξίζει με ένα κρύο, εύκολο πέναλτι που έκανε ο Μασκεράνο (51’) και από εκεί και μετά το… χάος.

Αμέτρητα χαμένα κοντρόλ του Ντι Μαρία, αστεία λάθη στην άμυνα κυρίως από τον Ρόχο, άθλια στημένα, ο Ταλιαφίκο να πατάει την μπάλα και ο Ιγκουαΐν να σημαδεύει τα πουλιά σε εύκολα τελειώματα.

Ακόμα κι ο εκπληκτικός Μέσι του πρώτου ημιχρόνου, κάπου μέσα του το είχε πάρει απόφαση ότι δεν γίνεται. Σαν να είχε ρίξει λευκή πετσέτα στο γήπεδο.

Κι όμως, ενώ όλα έμοιαζαν χαμένα για την Αργεντινή, ο Θεός του ποδοσφαίρου δεν ήθελε να τελειώσει έτσι η καριέρα του Λίο στην μπιανκοσελέστε και στα Μουντιάλ.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, οι δύο πιο απροσδόκητοι ήρωες που θα μπορούσε να περιμένει κανείς.

Διαβάστε επίσης: Έδειξε τα… μεσαία δάχτυλα ο Μαραντόνα στο γκολ του Ρόχο (pic, vid)

Ο Γκάμπι Μερκάδο έκανε την τέλεια σέντρα, ο προωθημένος Ρόχο με το κακό πόδι το δεξί έπιασε το βολέ και όλα τα άλλα ήταν ιστορία. Η Αργεντινή με τον πιο ανατρεπτικό και βασανιστικό τρόπο έφτασε στην πρόκριση και πάει απευθείας στα δόντια της Γαλλίας.

Με το μαχαίρι στα δόντια

Όχι, η Αργεντινή δεν ήταν και πάλι καλή ποιοτικά, όμως αυτή τη φορά είχε ορθολογικό σχήμα και παίκτες με το μαχαίρι στα δόντια. Φάνηκε αυτό από την πρώτη φάση 50-50. Ο Μέσι έδειχνε κεφάτος, οι χώροι ήταν αρκετοί και η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω από το ξεκίνημα.

Κι αυτό που ζητούσε ο Σαμπάολι ήρθε. Ο Μπανέγα με υπέροχη 40άρα σημάδεψε τον Μέσι, εκείνος κατέβασε υπέροχα με το στήθος και με δεξί βολέ έκανε το 1-0 (14’),  βάζοντας τέλος σε ανομβρία 660 λεπτών σε Μουντιάλ, γκολ που τον έκανε τον τρίτο Αργεντινό που σκοράρει σε τρία διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα μετά από Μαραντόνα και Μπατιστούτα.

Για πρώτη φορά η Αργεντινή έδειχνε κυρίαρχος του παιχνιδιού, δίχως να απειλείται πίσω. Παρόλα αυτά δεν κλείδωσε το ματς. Ο Ουζόχου με έγκαιρη έξοδο στα πόδια του Ιγκουαΐν γλίτωσε το 0-2 σε φοβερή κάθετη του Μέσο (27’), ο οποίος λίγο αργότερα (33’) είχε φάουλ στο δοκάρι. Μονότερμα το ματς, αλλά μόλις 1-0!

Γιατί ρε «Μάσκε»;

Η διοργάνωση έμοιαζε να τρολάρει την Αργεντινή και τον Μέσι, όταν βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο, από μία απλή φάση. Ο ύψους 1,74 Μασκεράνο βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι να αγκαλιάζει τον 1,90 Μπαλόγκουν, ο Τσακίρ έδειξε λευκή βούλα και ο Μόουζες έκανε από το πουθενά το 1-1 (51’)! Σοκ!

Από εκεί και μετά στο γήπεδο επικράτησε ένα τακτικό χάος και αμέτρητες ενέργειες τσαπατσουλιάς από τους παίκτες της Αργεντινής. Ο Αρμάνι γλίτωσε από το 2-1 σε τετ-α-τετ του Ιγκάλο (83’), λίγο αργότερα το φάουλ του Ετέμπο πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ήρθε το θαύμα.

Ο Μερκάδο έκανε την τέλεια σέντρα, ο Ρόχο έκανε αυτό που δεν έχει κάνει ποτέ στην ζωή του και το 1-2 έδωσε την πρόκριση στην Αργεντινή.

Όχι ο Θεός δεν ήθελε να τερματίσει έτσι την πορεία του στα Μουντιάλ ο Λιονέλ Μέσι…

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχου, Ιντόβου, Ομερούο (90’ Ιβόμπι(, Εκόνγκ, Μπαλογκούν, Ντίντι, Μίκελ, Μόουζες, Ετέμπο, Μούσα (92’ Νουάνκο), Ιχενάτσο (46’ Ιγκάλο).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι):  Αρμάνι Μερκάδο, Ρόχο, Οταμέντι Ταλιαφίκο (80’ Αγκουέρο), Πέρες (61’ Παβόν), Μασκεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία (72’ Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ