aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Nτάλιτς: «Θα γίνουμε κι εμείς…σαμουράι»

Ο προπονητής της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς ανέφερε ότι οι παίκτες του θα παρουσιαστούν έτοιμοι για… πόλεμο στην αναμέτρηση με την Ιαπωνία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Οι Ιάπωνες θα εφαρμόσουν την πολεμική φιλοσοφία των Σαμουράι, αλλά το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε, θα πρέπει να δείξουμε την ίδια νοοτροπία, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να μην υποτιμάμε ποτέ κανέναν.

Η Ιαπωνία έχει τη μικρότερη κατοχή μπάλας, αλλά κάνει πολύ καλές αντεπιθέσεις. Είναι ο πιο ανθεκτικός, επίμονος αντίπαλος. Πολύ απλά, δεν τα παρατούν ποτέ. Έχουμε παρόμοια νοοτροπία.

Είμαστε ένα έθνος 4 εκατομμυρίων κατοίκων και τα αποτελέσματα που έχουμε στην παγκόσμια σκηνή είναι ένα θαύμα. Είμαστε συνεχώς παρόντες σε Παγκόσμια Κύπελλα και Ευρωπαϊκά, κάτι που από μόνο του είναι μεγάλη επιτυχία.

Έχουμε γίνει μία παγκόσμια ποδοσφαιρική δύναμη. Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Το 2018 δείξαμε ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Τα τελευταία 20 χρόνια η Κροατία έχει κάνει θαυμάσια παιχνίδια. Αν δείτε τις ομάδες της φάσης των ”16”, είμαστε η χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό. Είμαστε εδώ κόντρα στις πιθανότητες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ