aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Μουντιάλ: «Βallgirls» για πρώτη φορά! (video)

Μουντιάλ: «Βallgirls» για πρώτη φορά! (video)

Μια ομάδα 14 κοριτσιών επελέγησαν ως «ballgirls» στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας την Πέμπτη (14/6, 18:00) στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας. Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα αποκλειστικά κοριτσιών αναλαμβάνει το ρόλο επαναφοράς της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο σε αγώνα Μουντιάλ. Τα κορίτσια, ηλικίας 13-16 ετών, είναι από την Αγκρίζ, μια μικρή πόλη 19.000 κατοίκων, περίπου 800 χλμ ανατολικά της Μόσχας.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ: ‘Οταν το όνειρο γίνεται εφιάλτης

«Είναι σαν να ζουν ένα παραμύθι», δήλωσε ο προπονητής τους, Ίλταρ Ιντιγιάτοφ. Τα 14 κορίτσια, που παίζουν ποδόσφαιρο σε ομάδα της ρωσικής περιφέρειας του Ταρταρστάν, θα έχουν σίγουρα τα μάτια του κόσμου στραμμένα πάνω τους, καθώς θα επιστρέφουν την μπάλα στους παίκτες στον αγώνα της Πέμπτης.

Η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ έχει ανακοινώσει ότι 776 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, θα επιφορτιστούν με το καθήκον επαναφοράς της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο στα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ, αλλά στον εναρκτήριο αγώνα θα είναι η πρώτη φορά που η ομάδα των παιδιών θα αποτελείται αποκλειστικά από κορίτσια.

Διαβάστε επίσης: Πως αλλιώς σε λένε; Tα… παρατσούκλια των Εθνικών του Μουντιάλ

«Οι γυναίκες δεν είναι αδύναμο φύλο, είμαστε πάντα έτοιμες να συναγωνιστούμε τα αγόρια στο ίδιο επίπεδο», δήλωσε η Ντάρια Βασίλιεβα, μία από τις κοπέλες που επιλέχθηκαν για τον εναρκτήριο αγώνα. Και πρόσθεσε με αυτοπεποίθηση: «Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όλες μας είμαστε ενωμένες και όλες μας αξίζουμε και μπορούμε να επαναφέρουμε τις μπάλες στις ποδοσφαιρικές ομάδες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ