aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΜουντιάλ ώρα μηδέν: Σοκαριστικός ο αριθμός καταγγελιών για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Μουντιάλ ώρα μηδέν: Σοκαριστικός ο αριθμός καταγγελιών για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Την ώρα που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει με ανυπομονησία την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και γενικότερα την έναρξη της διοργάνωσης, το Business & Human Rights Resource Centre φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέες αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασίας που είχαν οι εργάτες τα τελευταία χρόνια.

Ο αριθμός των καταγγελιών που έχουν γίνει από εργάτες που δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια για την ετοιμότητα της διοργάνωσης, για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σοκάρει.

Όπως αναφέρει η σχετική έρευνα, οι συνθήκες εργασίας είναι εντελώς απαράδεκτες. Πολλοί εργάτες έχουν χάσει τις ζωές τους από την ανυπόφορη ζέστη η οποία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ανακοπή καρδιάς. Άλλοι έχουν κάνει καταγγελία για διάφορα θέματα που είχαν με τα διαβατήρια τους, ενώ αρκετοί έχουν μείνει και απλήρωτοι, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός καταγγελιών για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέρχεται στις 24.000!

Όλα αυτά σχεδόν 250 ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ