aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Μουντιάλ: Η καλύτερη 11άδα της φάσης των ομίλων!

Μουντιάλ: Η καλύτερη 11άδα της φάσης των ομίλων!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ολοκληρώθηκε χθες (28/06) η πρώτη φάση του Μουντιάλ που διεξάγεται στην Ρωσία. Σ’ αυτή την φάση των ομίλων λοιπόν, είχαμε κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ξεχώρισαν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Μερικοί κατάφεραν να οδηγήσουν την εθνική τους ομάδα σε πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ κάποιοι άλλοι αρκέστηκαν μόνο στην προσπάθεια.

Θα κάνω έναν μικρό απολογισμό, επιλέγοντας την καλύτερη ενδεκάδα της φάσης των ομίλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενδεκάδα που επέλεξα αποτελείται από ποδοσφαιριστές ομάδων οι οποίες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Καταρχάς, επιλέγω το αγαπημένο μου σύστημα που είναι το 4-3-3, με δύο αμυντικούς μέσους, ένα μεσοεπιθετικό, δύο πλάγιους επιθετικούς και ένα παίκτη στην κορυφή της επίθεσης.

Λοιπόν, για την νευραλγική θέση του τερματοφύλακα επιλέχθηκε ο Κάσπερ Σμάιχελ της Δανίας ο οποίος ήταν καταλυτικός ειδικά στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στο Περού όταν κατέβασε τα ρολά και έδωσε το «έναυσμα» για την πρόκριση της Δανίας στην επόμενη φάση.

Στο δεξί άκρο της άμυνας επιλέχθηκε ο Βραζιλιάνος με ρωσικό διαβατήριο Μάριο Φερνάντες. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Ρωσίας πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις μέχρι στιγμής, ήταν συνεπέστατος στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ ανέβαινε συνεχώς και δημιουργούσε αρκετά ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.

Στο άλλο άκρο επιλέχθηκε ανεπιφύλακτα ο Ρικάρντο Ροδρίγκες της Ελβετίας. Ένας παίκτης-μηχανάκι που δεν σταματούσε να τρέχει σε όλα τα παιχνίδια της εθνικής του ομάδας. Φυσικά, σ’ αυτή την περίπτωση ίσως αδικήσω τον Μαρσέλο ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Βραζιλίας απέναντι στην Σερβία.

Είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκα να επιλέξω το κεντρικό δίδυμο της άμυνας, διότι ήταν αρκετοί οι αμυντικοί που ξεχώρισαν. Ωστόσο, θα προτιμήσω τους Μίνα και Γοδίν. Ο πρώτος έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την Κολομβία να προκριθεί στους «16», ήταν συνεπέστατος στα αμυντικά του καθήκοντα σκοράροντας μάλιστα και δύο γκολ (το ένα από τα δύο το σημείωσε με την Σενεγάλη και έδωσε την πρόκριση και την 1η θέση στην Κολομβία). Ο Γοδίν από την άλλη, ήταν απροσπέλαστος, ενώ αποτελεί μία ηγετική φυσιογνωμία για την Ουρουγουάη και σίγουρα συγκαταλέγεται στους top 5 αμυντικούς σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Στην μεσαία γραμμή επιλέγω για «κόφτη» το καλύτερο 6άρι του κόσμου τον Ν’ Κολό Καντέ ο οποίος αποτέλεσε βαρόμετρο στην μεσαία γραμμή των «Τρικολόρ». Στις άλλες δύο θέσεις του κέντρου θα επιλέξω δύο Κροάτες τον Ιβάν Ράκιτις και τον Λούκα Μόντριτς οι οποίοι ηγούνται της εθνικής τους, ειδικά ο δεύτερος είναι μέχρι τώρα ο MVP της διοργάνωσης. Είναι ένα μηχανάκι που κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Τρέχει, μαρκάρει, σκοράρει, δίνει ασίστς πραγματικά τα κάνει όλα!

Στους ακραίους επιθετικούς επιλέγω Λιονέλ Μέσι και Ίσκο. Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η φετινή Ισπανία, από τα πόδια του οποίου αρχίζει σχεδόν πάντα μια καλή επίθεση για τους «Φούριας Ρόχας». Από την άλλη ο «Μεσίας» μπορεί να μην «έπιασε» τις επιδόσεις  που μας συνήθισε με την ομάδα της Μπαρσελόνας, αλλά είναι καταλυτικός και κάνει την διαφορά σε μια Αργεντινή που γενικώς ψάχνεται.

Στην κορυφή της επίθεσης επιλέγω τον ηγέτη της Τότεναμ Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός συνεχίζει να σκοράρει ασταμάτητα και με οποιονδήποτε τρόπο. Ο Κέιν σκόραρε ήδη πέντε φορές σε μόλις δύο εμφανίσεις, ενώ προφυλάχθηκε την τελευταία αγωνιστική απέναντι στο Βέλγιο.

Τέλος, για καλύτερο προπονητή επιλέγω τον Ζλάτκο Ντάλιτς της Κροατίας ο οποίος παρέταξε μέχρι στιγμής μια εκπληκτική ομάδα η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι το τέλος και να κατακτήσει το Παγκόσμιο κύπελλο.

Φυσικά αυτή η ενδεκάδα είναι λογικό να διαφοροποιηθεί μετά τον τελικό της 15ης Ιουλίου, αφού τα πάντα μπορεί να διαφοροποιηθούν.

* Σ.σ. 1: Δεν χωρούσε ο Ρονάλντο, αφού στην κορυφή της επίθεσης βρίσκεται ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

* Σ.σ. 2: Προτίμησα τον Ράκιτιτς αντί του Κουτίνιο αν και ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ