aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΜουντιάλ 2022, Β' όμιλος: Τα σενάρια πρόκρισης στους «16» για Αγγλία, ΗΠΑ, Ιράν και Ουαλία

Μουντιάλ 2022, Β’ όμιλος: Τα σενάρια πρόκρισης στους «16» για Αγγλία, ΗΠΑ, Ιράν και Ουαλία

Η δεύτερη αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (25/11), με το Ιράν να παίρνει τη νίκη με 2-0 επί της Ουαλίας σκοράροντας και τα δύο γκολ του στις καθυστερήσεις και την Αγγλία να έρχεται ισόπαλη 0-0 με τις ΗΠΑ σε ένα ισορροπημένο ματς που στα σημεία ήταν καλύτεροι οι Αμερικανοί.

Πλέον, η Αγγλία απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής έχοντας 4 βαθμούς, όμως αυτό δεν της εξασφαλίζει την πρόκριση, με το Ιράν να καταδιώκει την ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχοντας 3 βαθμούς, τις ΗΠΑ να έχουν συγκεντρώσει 2 πόντους και την Ουαλία να έχει 1.

Group B

Τα κριτήρια κατάταξης

Πόντοι σε όλους τους αγώνες
Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
Κλήρωση

Η Αγγλία έχει 1 νίκη και 1 ισοπαλία στις δύο πρώτες αγωνιστικές καθώς και +4 διαφορά τερμάτων και θα μπει στην τελική ευθεία με στόχο την πρόκριση ούσα σε καλύτερη μοίρα από τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου, όμως όλες τους μπορούν να ελπίζουν. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα σενάρια.

Η επόμενη αγωνιστική:

29/11, 21:00 Ιράν – ΗΠΑ (2ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)
29/11 21:00 Ουαλία – Αγγλία (2ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan)

Αναλυτικά τα σενάρια:

Τι χρειάζεται η Αγγλία

Αν νικούσε τις ΗΠΑ και έκανε το “2 στα 2” θα γινόταν η πρώτη ομάδα χρονικά που θα εξασφάλιζε το εισιτήριο της πρόκρισης. Παρόλα αυτά οι 4 βαθμοί την φέρνουν σε θέση ισχύος και ακόμα και με ισοπαλία με την Ουαλία παίρνει την πρόκριση.

Τι χρειάζεται το Ιραν

Με νίκη επί των ΗΠΑ διασφαλίζει την παρουσία της στους 16. Αν φέρει ισοπαλία, κρατάει μεν τους Αμερικανούς από κάτω, όμως σε αυτή την περίπτωση απεύχεται νίκη της Ουαλίας επί της Αγγλίας, ώστε να μην παιχτεί η πρόκριση στα κριτήρια ισοβαθμίας.

Τι χρειάζονται οι ΗΠΑ

Αήττητη αλλά και χωρίς τρίποντο είναι ακόμα οι ΗΠΑ, ωστόσο αν θέλουν να πάρουν την πρόκριση, η νίκη είναι μονόδρομος απέναντι στο Ιράν την τελευταία αγωνιστική.

Τι χρειάζεται η Ουαλία

Εμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου μετά την ήττα από το Ιράν όμως ακόμα και εκείνη έχει δικαίωμα στο όνειρο. Χρειάζεται μόνο νίκη στο ντέρμπι με την Αγγλία και ισοπαλία στο Ιράν – ΗΠΑ, ώστε να ισοβαθμίσει στους 4 βαθμούς με το Ιράν και να μετρήσει ο συντελεστής της (θα υπερισχύσει στη διαφορά γκολ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ