aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μόντριτς, πέρα από τα όρια!

TOY AΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Κροατία ζει ένα ποδοσφαιρικό παραμύθι στα ρωσικά γήπεδα, υποχρεώνοντας την ποδοσφαιρική Υφήλιο να υποκλιθεί. Ιδιαίτερη μνεία σε αυτή την εκπληκτική πορεία αξίζει δίχως συζήτηση ο αρχηγός της.

Ο Λούκα Μόντριτς είναι ο ποδοσφαιρικός «εγκέφαλος» της βαλκανικής χώρας, από τα πόδια του οποίου εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό το παιχνίδι της. Στη Ρωσία πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και πολλές φορές δεν θυμίζει κάποιον, ο οποίος δίνει τα τελευταία παιχνίδια του σε μια επίπονη σεζόν, διανύοντας μάλιστα τα 32 του χρόνια.

Διάβασα ότι στον προημιτελικό με τη διοργανώτρια χώρα έδωσε 102 πάσες, εκ των οποίων οι 89 ήταν επιτυχημένες. Απίστευτο νούμερο… Όλα αυτά στη μέση του καλοκαιριού, στην εξέλιξη της έβδομης διοργάνωσης γι’ αυτόν εντός της περιόδου 2017-18! Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ, ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ, Τσάμπιονς Λιγκ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Προκριματικά Μουντιάλ&Μουντιάλ. Όχι μόνο συμμετείχε σ’ αυτές, πανηγύρισε τα δύο «υπερκύπελλα», το Παγκόσμιο Συλλόγων και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το κοντέρ λοιπόν γράφει 4.363 λεπτά και έχει ακόμα…  Και όμως! Στη Ρωσία συνεχίζει ασταμάτητος όσα σπουδαία έκανε με τη Ρεάλ (ακόμα και κατά τους μήνες που η «βασίλισσα» παρέπαιε στις εγχώριες διοργανώσεις). Προσπαθεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έστω και αν πρόκειται για παράταση, να ελέγχει το παιχνίδι της ομάδας του. Πασάρει, ντριμπλάρει, σεντράρει, κερδίζει φάουλ, σερβίρει, εκτελεί σε στατικές φάσεις, σκοράρει, μαρκάρει και γενικά, βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση. Σαν μαέστρος που δεν σταματά να καθοδηγεί την ορχήστρα αν δεν ολοκληρωθεί η συναυλία.

Απόψε λοιπόν θα επιχειρήσει απέναντι στην Αγγλία να σπρώξει για ακόμη μία φορά την Κροατία, με την ελπίδα πως θα του δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει την Κυριακή το πέμπτο τρόπαιο στην περίοδο 2017-18. Αυτό που αν έρθει θα στείλει τη χώρα του στην κορυφή του Έβερεστ και φυσικά, θα αποτελέσει την ιδανική επιβράβευση για την υπερπροσπάθειά του. Διότι είναι αλήθεια ότι οι απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου υπερβαίνουν πλέον τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Ακόμα, όμως, και αν δεν κυλήσουν όλα ιδανικά γι’ αυτόν, ασφαλώς και δεν μειώνεται στο ελάχιστο η αξιοθαύμαστη παρουσία του.

ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ / ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-18

Διοργάνωση Λεπτά Γκολ Ασίστ
Πρωτάθλημα 1.976 1 6
Κύπελλο 90 0 0
Σούπερ Καπ 44 0 0
Τσάμπιονς Λιγκ 958 1 1
ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ 90 0 0
Παγκ. Κύπελλο Συλλόγων 180 0 1
Προκριματικά Μουντιάλ 540 0 1
Μουντιάλ 485 2 1
ΣΥΝΟΛΟ 4.363 4 10

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ