aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Μέσι vs Ρονάλντο: η τελευταία ευκαιρία τους σε Μουντιάλ!

Μέσι vs Ρονάλντο: η τελευταία ευκαιρία τους σε Μουντιάλ!

Το Μουντιάλ της Ρωσίας αρχίζει και όλοι περιμένουν να δουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι, οι οποίοι θα αγωνιστούν για τέταρτη φορά στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Οι δύο σούπερ σταρς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχουν κατακτήσει σχεδόν τα πάντα την τελευταία δεκαετία: σήκωσαν Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλήματα, κέρδισαν ατομικές διακρίσεις, ο Πορτογάλος πανηγύρισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ ο Αργεντινός δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της επικράτησης σε ένα Κόπα Αμέρικα.

Υπάρχει, όμως, και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή όσους τίτλους και αν έχει κατακτήσει. Και είναι αυτό που λείπει από την πλούσια συλλογή και των δύο.

Αμφότεροι έχουν αγωνιστεί σε τρία Μουντιάλ, αλλά ελπίζουν το τέταρτο, αυτό της Ρωσίας, να είναι και το τυχερό, καθώς θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και το τελευταίο της σπουδαίας καριέρας τους…

Άλλωστε καθένας τους γνωρίζει πολύ καλά ότι όποιος καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του κόσμου με την εθνική ομάδα του, τότε αυτόματα θα καταφέρει να πάρει… προβάδισμα έναντι του άλλου και στην «μονομαχία» τους για την ανάδειξη του καλύτερου όλων των εποχών.

Γερμανία 2006 

Ο Μέσι είχε κάνει το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα ένα χρόνο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Στη διοργάνωση εκείνης της χρονιάς ο 18χρονος Αργεντινός κατάφερε να ξεκινήσει βασικός μόλις σε ένα παιχνίδι, κόντρα στην Ολλανδία για τους ομίλους. Παρόλα αυτά πέτυχε το γκολ με το οποίο ολοκληρώθηκε, στο 88ο λεπτό, η εντυπωσιακή νίκη της «μπιανκοσελέστε» με 2-0 επί της Σερβίας. Στα προημιτελικά κόντρα στους Γερμανούς έμεινε στον πάγκο και είδε τους συμπαίκτες του να αποκλείονται από τους οικοδεσπότες στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ρονάλντο ήταν βασικός μόλις σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια της Πορτογαλίας, στη νίκη με 2-0 επί του Ιράν με 2-0, όπου πέτυχε και το πρώτο γκολ του στη διοργάνωση, ωστόσο η παρουσία του ήταν καταλυτική στην επικράτηση επί της Αγγλίας στα προημιτελικά, καθώς ήταν και αυτός που πέτυχε το πέναλτι που έδωσε στους Ίβηρες την πρόκριση στα ημιτελικά. Η ήττα από τη Γαλλία έβαλε τέλος στα όνειρα του νεαρού τότε Κριστιάνο να αγωνιστεί στον τελικό του Μουντιάλ.

Νότια Αφρική 2010

Έχοντας ήδη κατακτήσει την πρώτη από τις τέσσερις συνεχόμενες «Χρυσές Μπάλες» της καριέρας του, ο Μέσι ήταν πια στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής παίκτης – κλειδί για την Αργεντινή, που είχε στον πάγκο της τον Ντιέγο Μαραντόνα. Ο «Ντιεγίτο» έχρισε τον Μέσι βασικό και αναντικατάστατο, αλλά ο άσος της Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε πέντε παιχνίδια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Γερμανία βρέθηκε και πάλι στο δρόμο της «μπιανκοσελέστε» και την απέκλεισε με εντυπωσιακή νίκη 4-0 στα προημιτελικά. Ο Μέσι δεν μπόρεσε να βοηθήσει…

Το 2010 ο Ρονάλντο είχε ήδη μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης και ανέμενε με λαχτάρα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατέληξε, βέβαια, και αυτή η διοργάνωση με… κλάματα καθώς οι Πορτογάλοι πέρασαν από τον όμιλο με μια νίκη 7-0 επί της Βόρειας Κορέας, με τον ίδιο να σκοράρει μόνο μία φορά, και δύο «λευκές» ισοπαλίες κόντρα σε Ακτή Ελεφαντοστού και Βραζιλία. Στη φάση των «16» η Πορτογαλία ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία και ο Κριστιάνο άρχισε πρόωρα τις διακοπές του.

Βραζιλία 2014 

Βάσει της απόδοσής του τις προηγούμενες σεζόν άπαντες περίμεναν ότι το 2014 θα ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μέσι. Σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια στη φάση των ομίλων, αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στα νοκ άουτ παιχνίδια. Για την ακρίβεια, εκτός από μια ασίστ στο παιχνίδι με την Ελβετία στους «16» ο Αργεντινός δεν έκανε τίποτα άλλο μέχρι τον τελικό. Όχι ότι έκανε στον τελικό κόντρα στη Γερμανία (και πάλι). Η «νάσιοναλμανσαφτ» αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου χάρη στο γκολ του Μάριο Γκέτσε με τον Μέσι και τους συμπαίκτες του να φτάνει στην πηγή, αλλά να μένει… διψασμένος.

Ίσως η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του Ρονάλντο να ήταν το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Είχε μόλις κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» και αρχηγός της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας. Μπορεί ο Κριστιάνο να συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο, χάρη στο γκολ του κόντρα στην Γκάνα, ωστόσο οι Ίβηρες δεν κατάφεραν να συνεχίσουν μετά τη φάση των ομίλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ