aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜαραντόνα: «Ήξερα ότι έκανα χέρι, ήταν... εκδίκηση για τον πόλεμο»!

Μαραντόνα: «Ήξερα ότι έκανα χέρι, ήταν… εκδίκηση για τον πόλεμο»!

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, παραδέχεται μέσω του ντοκιμαντέρ που κυκλοφορεί για τη ζωή και την καριέρα του, πως το… χέρι του Θεού, στο παιχνίδι με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986, έμεινε στη συνείδηση των Αργεντινών ως μια μικρή εκδίκηση για την ήττα του έθνους στον πόλεμο των Φόκλαντ!

Ο Αργεντινός θρύλος, σε νέο απόσπασμα που είδε το φως της δημοσιότητας από το φιλμ που κυκλοφορεί (και δημιουργήθηκε από την εταιρεία παραγωγής των ταινιών για την Έιμι Γουάινχαουζ και Άιρτον Σένα), αναφέρεται στο γνωστό και μη εξαιρετέο γκολ με το χέρι που πέτυχε απέναντι στους Άγγλους, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Όπως τονίζει, ναι μεν δεν ήταν κάτι που το είχε αποφασίσει από την αρχή, όμως πάνω στην εξέλιξη της φάσης, είχε καταλάβει απόλυτα τι ακριβώς είχε κάνει…

«Είχα καταλάβει ότι έβαλα γκολ με το χέρι. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που και ο επόπτης δεν είδε ότι τέντωσα το χέρι μου. Κοίταξα τον διαιτητή, με κοίταξε κι αυτός και είπε “γκολ”. Ήταν ωραίο το συναίσθημα και αυτή η νίκη πήρε χαρακτήρα μιας… μικρής εκδίκησης για την ήττα μας στον πόλεμο των Φόκλαντ».

Οι Άγγλοι, είχαν αναδειχθεί νικητές στον πόλεμο με τους Αργεντινούς, τέσσερα χρόνια νωρίτερα, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να λέει: «Δεν ξέραμε τι ακριβώς έκανε ο στρατός μας, αλλά μας έλεγαν ότι όλα πήγαιναν καλά. Βέβαια, αυτό δεν ίσχυε, γιατί οι Άγγλοι είχαν φτάσει να μας κερδίζουν… 20-0 σ’ εκείνον τον πόλεμο…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ