aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΛουίς Ενρίκε: «Tο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα ένα δίκαιο παιχνίδι»

Λουίς Ενρίκε: «Tο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα ένα δίκαιο παιχνίδι»

Ο Λουίς Ενρίκε είναι πεπεισμένος ότι οι παίκτες της Ισπανίας μπορούν να αποκλείσουν το Μαρόκο στους «16» του Μουντιάλ, και δείχνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πίεση μιας διαδικασίας πέναλτι, αν χρειαστεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Ισπανίας:

«Πριν από πάνω από ένα χρόνο, σε πολλές συγκεντρώσεις λέγαμε στους παίκτες: “Έχετε δουλειά πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να εκτελέσετε τουλάχιστον 1.000 πέναλτι με τον σύλλογο”. Δεν μπορείς απλώς να τους εκπαιδεύσεις σε αυτό όταν είναι με την εθνική ομάδα.

Δεν νομίζω ότι είναι λοταρία. Αν προπονείσαι συχνά, τότε ο τρόπος που εκτελείς πέναλτι βελτιώνεται. Προφανώς, δεν μπορείς να προπονήσεις την πίεση και την ένταση, αλλά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις.

Δεν εξαρτάται από την τύχη, ο τερματοφύλακας είναι βασικός. Και οι τρεις τερματοφύλακες μας είναι καλοί σε αυτά. Στις προπονήσεις μας έχουμε παίκτες που εκτελούν πέναλτι, είναι κάτι που λάβαμε υπόψη.

Το Μαρόκο έχει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία αυτή τη στιγμή, έχει μεγάλο κίνητρο μετά από μια θεαματική φάση ομίλων, ανέβηκε στην κορυφή ενός δύσκολου ομίλου.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτά που έχω δει στην προπόνηση, είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να προχωρήσουμε.

Δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο για το αποτέλεσμα, θέλω να ελέγξω τι μπορώ να ελέγξω ως προπονητής. Ενθαρρύνω τους παίκτες μου να ξεχάσουν το αποτέλεσμα, και το αποτέλεσμα θα έρθει.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα ένα δίκαιο παιχνίδι. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε περισσότερα πλεονεκτήματα από το Μαρόκο. Η φιλοσοφία μας είναι η ίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ