aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά Νέα«Λιοντάρι» η Σενεγάλη, πέταξε εκτός το Εκουαδόρ και έφυγε για τους «16» (vid)

«Λιοντάρι» η Σενεγάλη, πέταξε εκτός το Εκουαδόρ και έφυγε για τους «16» (vid)

Μια μεγάλη νίκη-πρόκριση στη φάση των «16» του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου πανηγυρίζει η Σενεγάλη, η οποία επικράτησε με 2-1 στον… τελικό του 1ου ομίλου κόντρα στο Εκουαδόρ, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση και πίσω από την Ολλανδία!

Χάρη στα γκολ των Ισμαϊλά Σαρ (πέναλτι στο 44’) και Κουλιμπαλί (70’) , οι Αφρικανοί προκρίθηκαν στους «16» ενός Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά από το 2002, στην χρονιά που έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά στη διοργάνωση που διεξήχθη σε Κορέα και Ιαπωνία.

Από την άλλη, απογοήτευση για το Εκουαδόρ, το οποίο θα προκρινόταν ακόμα και σε περίπτωση ολοκληρώνονταν ισόπαλο. Ισοφάρισε προσωρινά ο Καϊσέδο, αλλά μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Κουλιμπαλί σκόραρε το νικητήριο γκολ για τη Σενεγάλη.

Το ματς

Η Σενεγάλη ήταν εκείνη που ξεκίνησε δυνατότερα την αναμέτρηση, αφού ήταν και η ομάδα που ήταν αναγκασμένη να ψάξει το γκολ, γνωρίζοντας πως με ισοπαλία θα αποκλειόταν. Στο 3ο κιόλας λεπτό ο Ιντρίσα Γκέιγ βρέθηκε ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή του Εκουαδόρ, αλλά σούταρε με δύναμη άουτ, ενώ στο 8’ ο Σαμπαλί έβγαλε με όμορφη κάθετη τετ-α-τετ τον Ντιά, με τον τελευταίο να σουτάρει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνδες.

Η ομάδα του Αλιού Σισέ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε μία ακόη ευκαιρία στο 24′, όταν ο πολύ δραστήριος Σαρ πίεσε και έκλεψε, αλλά το φαλτσαριστό του σουτ κόντραρε στον Τόρες και πέρασε άουτ. Τελικά, οι Αφρικανοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα κόντρα στο ακίνδυνο Εκουαδόρ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σαρ να παίρνει πέναλτι από τον Χινκαπιέ και τον ίδιο να εκτελεί εύστοχα, για το 0-1 στο 44′.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Εκουαδόρ πήρε την κατοχή ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και στο 49′ απείλησε με μακρινό σουτ του Σιφουέντες, ενώ στο 57′ ο Εστράδα πήρε κεφαλιά μετά από όμορφη σέντρα του Εστουπινιάν, αλλά ο Μεντί μπλόκαρε εύκολα. Στο 68′ το Εκουαδόρ ισοφάρισε μετά από εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Τόρες και κοντινό πλασέ του Καϊσέδο, αλλά η χαρά του κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού στο 70′ ο Ιντρίσα Γκέιγ εκτέλεσε φάουλ, ο Βαλέντσια έδιωξε άτσαλα και ο Κουλιμπαλί από κοντά «έφραψε» με πλασέ το 1-2.

Στο 76′ το Εκουαδόρ έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Μεντί είχε απάντηση σε όμορφο γυριστό του Πλάτα από το ύψος του πέναλτι, με τη Σενεγάλη να αντέχει στη μεγάλη πίεση που της άσκησαν οι αντίπαλοί της στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, επικρατώντας με 2-1 και πανηγυρίζοντας μια ιστορική πρόκριση!


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ