aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΚροατία – Καναδάς 4-1: Νίκη κορυφής και ήττα… αποκλεισμού! (vid)

Κροατία – Καναδάς 4-1: Νίκη κορυφής και ήττα… αποκλεισμού! (vid)

Η Κροατία με σούπερ τον Κράμαριτς διέλυσε 4-1 τον Καναδά, τον έστειλε… σπίτι του, ενώ έβαλε πολύ γερά θεμέλια πρόκρισης.

Ο προπονητής του Καναδά ζήτησε να… διαλύσουν την Κροατία, όμως η δήλωση του γύρισε μπούμερανγκ, μιας και οι παίκτες του Ντάλιτς απάντησαν στο γήπεδο με τέσσερα γκολ (4-1). Το γκολ του Ντέιβις δεν τους επηρέασε, η ωριμότητα που έβγαλαν, η εμπειρία των Μόντριτς, Κόβασιτς, Πέρισιτς, αλλά και τα τελειώματα των Κράμαριτς, Λιβάγια έδωσαν στους Κροάτες την κορυφή. Αντίθετα, ο Καναδάς που εντυπωσίασε στην πρεμιέρα αποχαιρέτησε το Μουντιάλ.

Με Κράμαριτς και Λιβάγια την ανατροπή!
Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο πιστός οπαδός του Καναδά, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ήρθε το γκολ. Η προσπάθεια άρχισε από τον Μπόριαν, ο Μπιουκάναν έκανε υπέροχη σέντρα και ο Ντέιβις με τρομερή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο γκολ του Καναδά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και το γρηγορότερο σε παιχνίδι των ομίλων του Μουντιάλ, μετά από αυτό του Ντέμπσεϊ το 2014. Οι Καναδοί είχαν το μομέντουμ, πίεζαν στο κέντρο και προκαλούσαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των αντιπάλων. Ο Ντέιβις έβαζε δύσκολα από την πλευρά του Γιουράνοβιτς και η ομάδα του για 20 λεπτά είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Οι Κροάτες άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα, βρήκαν λύσεις στο κέντρο με τους Μόντριτς, Κόβασιτς να είναι παντού και να πιέζουν. Παράλληλα, ο Μπρόζοβιτς ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε με κάθετες να βρίσκει τους επιθετικούς, όπως συνέβη στο 22′ με τον Λιβάγια, αλλά το πλασέ του τελευταίου δεν ήταν καλό. Η ομάδα του Ντάλιτς κυριάρχησε, είχε πάρει τα ηνία στο κέντρο, ο Κράμαριτς ήταν παντού και στο 27′ βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά μιας και ο Λιβάγια ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο πρώην φορ της ΑΕΚ έχασε νέα ευκαιρία στο 36’, όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Πέρισιτς πέρασε ιδανική μπαλιά στον Κράμαριτς και ο τελευταίος με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-1. Οι παίκτες του Ντάλιτς έκαναν ό,τι ήθελαν και στο 44’ ήρθε η ανατροπή! Τρομερή ενέργεια του Γιουράνοβιτς και ο Λιβάγια με έξοχο τελείωμα σημείωσε το 2-1.

Ο Κράμαριτς… πέταξε εκτός τον Καναδά!
Οι Καναδοί ήταν αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα. Κονέ και Οσόριο πήραν θέση μπροστά και προσπάθησαν να κάνουν τη διαφορά. Εξαιρετικός ρυθμός στην επανάληψη, με τη μπάλα πάνω – κάτω και τις δυο ομάδες να χάνουν καλές ευκαιρίες. Ο Μπόριαν στο 54′ νίκησε τον Κράμαριτς, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Ντέιβιντ νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς. Οι Καναδοί αν και βελτιωμένοι από τη μέση και μπροστά δε βρήκαν το γκολ που αναζητούσαν. Αντίθετα, ο κορυφαίος του ματς, ο Κράμαριτς με υπέροχο τελείωμα από σέντρα του Πέρισιτς στο 70′ σημείωσε το 3-1, στέλνοντας εκτός διοργάνωσης τους Καναδούς.

Η Κροατία είχε το πάνω χέρι μέχρι το τέλος, δεν απειλήθηκε και βρέθηκε πιο εύκολα απ ότι περίμενε στην κορυφή! Μάλιστα, στο 90+4’ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Τρομερό λάθος από τον Μίλερ, ο Όρσιτς βρέθηκε απέναντι από τον Μπόργιαν, πάσαρε στον Μάγιερ και αυτός σε ανυπεράσπιστη εστία πέτυχε το 4-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ