aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κόλαση… παράδεισος σ’ ένα σουτ!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η κατάληξη του παιχνιδιού της Γερμανίας με τη Σουηδία, το βράδυ του Σαββάτου, ήταν η επιβεβαίωση ότι η διαδρομή κόλαση… παράδεισος στο ποδόσφαιρο έχει τη διάρκεια ενός σουτ. Ένα αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί από ένα σουτ, μια στραβοκλοτσιά, ένα λάθος, μια κακή στιγμή.

Θεωρώ πως, με τη νίκη της Γερμανίας αποδόθηκε δικαιοσύνη για την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες, παρόλο που στο ποδόσφαιρο δεν είναι απόλυτο. Γιατί είδαμε πολλές φορές ομάδες να παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, να δημιουργούν ευκαιρίες, να μην έχουν το γκολ και στο τέλος να το πληρώνουν. Να κάνει την εμφάνισή του ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.

Η τύχη είναι με τους δυνατούς και η Γερμανία όχι απλώς την είχε μαζί της προχθές, γιατί το γκολ του Κρόος στο 90’+5 δεν ήταν σε καμιά περίπτωση τυχερό, αλλά την κυνήγησε. Το πάλεψε μέχρι τέλους και δικαιώθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετική, επιβλήθηκε και παρόλο που ισοφάρισε νωρίς στην επανάληψη (48’) και έδωσε τη εντύπωση πως θα καθάριζε το ματς πολύ πιο νωρίς, τελικά χρειάστηκε το φάουλ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και την έμπνευση του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Σουηδία άντεξε μέχρι το 95’ και μπορούσε να το κάνει μέχρι τέλους, εάν δεν παραχωρούσε το φάουλ σ’ ένα εξαιρετικό σημείο για τους Γερμανούς. Και όχι μόνο αυτό. Δευτερόλεπτα προηγουμένως, θέλησε να εκδηλώσει αντεπίθεση για δεύτερο γκολ, τελικά ανεπιτυχώς, αντί να κρατήσει μπάλα και να ροκανίσει τον χρόνο. Τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται από ομάδες του βεληνεκούς της Γερμανίας, που δεν είναι πρωτάρα στο να παίρνει νίκες στο φινάλε, στις λεπτομέρειες και λόγω της ποιότητας των ποδοσφαιριστών της. Μια νίκη που ίσως της επιτρέψει να φθάσει μακριά, κι αν το πετύχει σίγουρα θα έχει να λέει για το γκολ του Κρόος.

Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Κάποιοι θα χαμογελάσουν άλλοι θα στεναχωρηθούν, θα κλάψουν. Φτάνει να το βλέπεις ως ένα παιχνίδι. Κι ας μην ξεχνάμε… «this is football!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ