aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Kι όμως, υπάρχει ομάδα αουτσάιντερ που ξεχώρισε

Kι όμως, υπάρχει ομάδα αουτσάιντερ που ξεχώρισε

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-20.00) ΤΗΛ. 22-744744

Οι περισσότεροι που έχω ακούσει ή διαβάσει υποστηρίζουν πως δεν έχουμε δει κάποια ομάδα να ξεχωρίζει μέχρι σήμερα στο Μουντιάλ. Η μισή αλήθεια είναι πως από τα λεγόμενα φαβορί καμιά δεν ξεχώρισε. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να έβαλε τέσσερα γκολ στη διοργάνωση αλλά η Εθνική του δεν έθελξε με την απόδοσή της. Ούτε μπορούμε να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο για οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Η άλλη μισή αλήθεια είναι πως με δείγμα δύο παιχνιδιών, χωρίς να συνυπολογίζω τους χθεσινούς αγώνες, η εθνική Ρωσίας ξεχώρισε. Έβαλε πέντε γκολ στο πρώτο παιχνίδι με τη Σαουδική Αραβία, ναι αυτή την ομάδα που η Ουρουγουάη κέρδισε με 1-0, έβαλε τρία γκολ στην Αίγυπτο και ας υπάρχει μια γενικότερα στάση από το φίλαθλο κοινό να απαξιώνεται.

Προς επίρρωση όμως των πιο πάνω δεν φαντάζομαι κάποιοι να θεωρούν πολύ ισχυρότερες ομάδες το Ιράν, τη Νιγηρία, την Κόστα Ρίκα, την Αυστραλία… από Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία. Αισθάνομαι ακόμη πως εάν στη θέση της Ρωσίας ήταν η Βραζιλία, η Γερμανία ή η Αργεντινή ο διεθνής Τύπος θα τις αντίκριζε πολύ διαφορετικά και τα διθυραμβικά σχόλια, αδιάλειπτα, θα ήταν στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες τους.

Δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσει η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ και δεν είναι το θέμα μου αυτό. Αυτό που προσπαθώ να αναδείξω είναι, όπως στην περίπτωση του Ρονάλντο που έβαλε μεν τέσσερα γκολ στα πρώτα δύο παιχνίδια, αλλά με μια Πορτογαλία που θα μπορούσε να μην έπαιρνε  πόντο, ούτε κόντρα στην Ισπανία, ούτε απέναντι στο Μαρόκο. Αντίθετα η Ρωσία έβγαλε εικόνα μιας εξαιρετικά δομημένης ομάδας με πλούσιο ρεπερτόριο στην οργάνωση, μαχητική, άριστη τακτική και το σπουδαιότερο άκρως αποτελεσματική. Άλλωστε με τα οκτώ γκολ στα πρώτα δύο ματς ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών που κρατούσε η Ιταλία από το δεύτερο στη σειρά Μουντιάλ (1934) όταν είχε κερδίσει με 7-1 τις ΗΠΑ και είχε εξέλθει ισόπαλη 1-1 με την Ισπανία.

Ότι προκρίθηκε στην επόμενη φάση δεν λέει κάτι. Άλλωστε έτσι και αλλιώς θα περάσουν συνολικά 16 ομάδες. Αυτό από την άλλη, που την κάνει να ξεχωρίζει είναι πως έχει εκπλήξει ευχάριστα σε αντίθεση με αρκετές άλλες Εθνικές ομάδες που ακόμη προσπαθούν να αναδιοργανωθούν. Πόσο μακριά θα πάει; Θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, τουλάχιστον ας της αναγνωρίσουμε πως αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που πρόσφερε θέαμα περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα και ναι ξεχώρισε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ