aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΙρανός δημοσιογράφος σε παίκτη των ΗΠΑ: «Πώς νιώθεις που εκπροσωπείς χώρα ρατσιστών;»-Η απάντησή του

Ιρανός δημοσιογράφος σε παίκτη των ΗΠΑ: «Πώς νιώθεις που εκπροσωπείς χώρα ρατσιστών;»-Η απάντησή του

Τα… πνεύματα εν όψει της αναμέτρησης του Ιράν με τις ΗΠΑ «άναψαν» από τη συνέντευξη Τύπου.

Οι δυο χώρες θα τεθούν σήμερα αντιμέτωπες για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αμφότερες διεκδικούν την πρόκρισή τους στη συνέχεια.

Πρόκειται για έναν αγώνα που έχει και εξωαγωνιστικές προεκτάσεις, λόγω των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ένας Ιρανός δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον Τάιλερ Άνταμς, ο οποίος εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής πρόφερε λανθασμένα το όνομα του Ιράν, ενώ στη συνέχεια τον ρώτησε πώς αισθάνεται που εκπροσωπεί μία χώρα με τόσες πολλές διακρίσεις εις βάρος μαύρων ανθρώπων.

Ο μέσος της Λιντς αρχικά ζήτησε συγγνώμη για το λάθος που έκανε και κατόπιν απάντησε:

«Υπάρχουν διακρίσεις όπου και να πας. Ένα πράγμα που έμαθα, ειδικά στα χρόνια μου στο εξωτερικό που έπρεπε να ταιριάζω σε κουλτούρες είναι πως στις ΗΠΑ κάνουμε πρόοδο κάθε μέρα. Μεγάλωσα σε μία λευκή οικογένεια με προφανώς Αφροαμερικανικές καταβολές.

Έτσι πήρα πράγματα από διαφορετικές κουλτούρες και ήταν πιο εύκολο να τις καταλάβω. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να το κάνουν και φυσικά χρειάζεται χρόνο σε κάποιους να το καταλάβουν. Μέσα από την εκπαίδευση, η οποία είναι πολύ σημαντική. Όπως εσύ με δίδαξες πώς προφέρεται σωστά το όνομα της χώρας σου. Είναι μία εξελικτική διαδικασία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ