aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η θεωρία λέει «κλειστό» ματς

Με στόχο τη νίκη που θα τους δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στην πρεμιέρα του 8ου και πιο αμφίρροπου ομίλου του Μουντιάλ, Πολωνία και Σενεγάλη, αναμετρώνται απόψε (18:00) στη Μόσχα. Εκτός του εξ ορισμού ντέρμπι που προσδίδεται στο συγκεκριμένο αγώνα -πάντα σε θεωρητικό επίπεδο- σημαντικό στοιχείο που ενισχύει την άποψη πως θα δούμε «κλειστό» ματς, είναι η προτίμηση που δείχνουν οι δύο προπονητές στο 4-2-3-1.

Ο πρώην διεθνής, Ανταμ Ναβάλκα, έχει δημιουργήσει στην Πολωνία, ένα σύνολο που βασίζεται στην πίεση που ασκεί στο σύνολο του γηπέδου, αλλά βεβαίως και στην ποιότητα του έμψυχου δυναμικού. Η σύγχρονη Πολωνία βρίσκεται στο ποδοσφαιρικό αποκορύφωμα, αναφορικά με την ποιότητα, την ωριμότητα και την αποτελεσματικότητα. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ηγείται δικαίως της επίθεσης, αλλά και του συνόλου, ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρουν οι Μπλαζτσικόβσκι, Ζιελίνσκι και Κριτσόβιακ.

«Εκλέκτορας» στη Σενεγάλη, είναι μία από τις εμβληματικές μορφές του ποδοσφαίρου στη χώρα. Αρχηγός στην εθνική που εντυπωσίασε στο Μουντιάλ του 2002, νικώντας μεταξύ άλλων, στην πρεμιέρα τη Γαλλία με 1-0, ο Αλιού Σισέ έχει φτιάξει μία ομάδα συνόλου, με ουσία και αποτέλεσμα στο παιχνίδι της. Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια και η ομοιογένεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Σενεγάλης, με τους Σαντιό Μανέ και Ντιαφρά Σακό, να αποτελούν τους κύριους εκφραστές της επιθετικής λειτουργίας. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ναουάφ Σουκράλα από το Μπαχρέιν.

Στάδιο: Οτκρίτσε Αρένα.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Ρίμπους, Παζντάν, Μπέντναρεκ, Πίζεκ, Κριτσόβιακ, Λινετι, Γκροζίτσκι, Ζιελίνσκι, Μπλαζτσικόφσκι, Λεβαντόφσκι.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Εντιαγέ, Γκασαμά, Κουλιμπαλί, Σανέ, Σαμπαλί, Κουγιατέ, Γκουέγε, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ, Σακό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ