aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η ποιότητα συναντά την πειθαρχία

Με την αναμέτρηση Κολομβία-Ιαπωνία, ανοίγει σήμερα το απόγευμα στο Σαράνσκ (15:00) ο 8ος όμιλος του Μουντιάλ. Οι Νοτιοαμερικανοί καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στον πιο «ανοικτό» όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης, καθώς δεν είναι υπερβολική η άποψη, πως και οι τέσσερις συμμετέχουσες (οι άλλες δύο είναι οι Πολωνία και Σενεγάλη) μπορούν να προκριθούν στους «16».

Δεδομένου ότι οι δύο ομάδες παρατάσσονται με σχηματισμό 4-2-3-1, εκ πρώτης όψεως αναμένεται ένας αγώνας που θα κριθεί από τις ισορροπίες στη μεσαία γραμμή και στο ποια από τις δύο θα καταφέρει να «απεγκλωβιστεί» προς την επίθεση. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των Νοτιοαμερικανών, είναι ο Χοσέ Πέκερμαν. Ο Αργεντινός προπονητής διαθέτει εντυπωσιακή πείρα και είναι «ειδικός» για τέτοιου είδους «αποστολές», ενώ μπορεί να παίρνει από τους παίκτες του το μέγιστο δυνατό.

Με τους Χάμες Ροντρίγκες και Ραδαμέλ Φαλκάο να συγκροτούν ένα από τα ποιοτικότερα επιθετικά δίδυμα στη διοργάνωση, η Κολομβία συνηθίζει να επιβάλλει τον ρυθμό της με τους Κουαδράδο και Ουρίμπε στη μεσαία γραμμή, ενώ σημαντική εμπειρία διαθέτει και ο τερματοφύλακας, Νταβιντ Οσπίνα.

Στη χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου», ο Ακίρα Νισίνο, έχει δημιουργήσει αρκετά δεμένο σύνολο, που έχει κύριο γνώρισμα την αγωνιστική πειθαρχία. Αναπόσπαστο χαρακτηριστικό των Ιαπώνων που έχει περάσει και στο ποδόσφαιρο. Ο Μάγια Γιοσίντα είναι ο ηγέτης της άμυνας και της ομάδας, ενώ οι Ινούι, Καγκάβα, Χόντα και Οκαζάκι, συνιστούν μία επιθετική «τετράδα-φωτιά» με πλούσιες εμπειρίες από ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες τους. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.

Στάδιο: Μορντόβια Αρένα

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Μογίκα, Μίνα, Ντάβιντσον Σάντσες, Αριας, Μπάριος, Κάρλος Σάντσες, Ουρίμπε, Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Φαλκάο.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Μακίνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε, Ινούι, Καγκάβα, Χόντα, Οκαζάκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ