aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΗ Ν. Αφρική προσφεύγει στο CAS για το πέναλτι-σκάνδαλο που χάρισε πρόκριση στη Γκάνα (vid)

Η Ν. Αφρική προσφεύγει στο CAS για το πέναλτι-σκάνδαλο που χάρισε πρόκριση στη Γκάνα (vid)

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το πέναλτι… εφεύρεση που έκρινε τη νίκη-πρόκριση της Γκάνας στα μπαράζ για το Μουντιάλ, η Νότια Αφρική περνά στην αντεπίθεση με προσφυγή στο CAS και τη FIFA.

Ο πρόωρος τελικός πρόκρισης ανάμεσα σε Γκάνα και Νότια Αφρική για τα προκριματικά της Αφρικής εξελίχθηκε σε φιάσκο. Οι Γκανέζοι πήραν μεν τη νίκη που έψαχναν για να τερματίσουν στην κορυφή του ομίλου, ωστόσο, το «χρυσό» γκολ προήλθε από απαράδεκτο πέναλτι που καταλόγισε ο Σενεγαλέζος ρέφερι, σε επιτυχημένη… βουτιά του Ντάνιελ Αμαρτέι της Λέστερ. Το γκολ του Αντρέ Αγιού έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, με τη Νότια Αφρική να μένει στα «κρύα του λουτρού» (με ισοπαλία ή νίκη θα περνούσε εκείνη στα μπαράζ) και να περνά πλέον στην αντεπίθεση, με επίσημο αίτημα προς CAS και FIFA για τη διερεύνηση του αγώνα!

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των «Μπαφάνα Μπαφάνα», Τεμπόγκο Μοτλάντε, η Νότια Αφρική θα ζητήσει τη διαλεύκανση των χειρισμών του ματς από τον Σενεγαλέζο ρέφερι και σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να κυνηγήσει την επανάληψη του αγώνα. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, είχε συμβεί και στα προκριματικά του περασμένου Μουντιάλ, όταν η Σενεγάλη είχε δικαιωθεί μέσω CAS για μεθόδευση του αποτελέσματος από τον Γκανέζο (!) ρέφερι Τζόσεφ Λαμπτέι υπέρ της… Νότιας Αφρικής και το παιχνίδι διεξήχθη ξανά, με τους Σενεγαλέζους να επικρατούν 2-0 και να προκρίνονται στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Οι διαιτητές καθόρισαν τον αγώνα, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει. Θα αποστείλουμε έγγραφο στο CAS και στη FIFA, με πρωταρχικό σκοπό να ερευνήσουμε τους χειρισμούς του αγώνα και έπειτα για να αμφισβητήσουμε κάποιες από αυτές τις αποφάσεις. Δεν πρόκειται μόνο για το πέναλτι. Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που προκαλούν ερωτηματικά στο κομμάτι των διαιτητών και θα απευθυνθούμε σε εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν άλλα περιστατικά, ώστε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα», ανέφερε αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία της Νότιας Αφρικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ