aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η Γαλλία κέρδισε με το VAR! (vid)

Σε ένα παιχνίδι που περισσότερο θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη του κόσμου για την πρώτη απόφαση με την βοήθεια του Video Assistant Referee σε Μουντιάλ, η Γαλλία επικράτησε της Αυστραλίας με 2-1 στο Καζάν στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου. Οι «τρικολόρ» δεν παρουσίασαν ιδιαίτερα καλό πρόσωπο και πήραν πολύ δύσκολη νίκη χάρη σε ένα γκολ του Πογκμπά δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης.

Πολύ δυνατό πρώτο δεκάλεπτο για τους Γάλλους

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο ματς και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Μόλις στο 2’ ο Εμπαπέ, έφυγε γρήγορα από δεξιά και σούταρε στην κλειστή γωνία του Ράιαν, όμως εκείνος απέκρουσε με δυσκολία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκριζμάν έκανε το δυνατό σουτ πάνω στην κίνηση όμως και πάλι ο Αυστραλός τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα.

Ισορρόπησαν οι Αυστραλοί

Με το πρώτο τέταρτο να έχει περάσει οι Αυστραλοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να κρατήσουν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους. Μάλιστα, είχαν και την δική τους ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν στο 17’ ο Λέκι μετά από εκτέλεση φάουλ έκανε την κεφαλιά, μία κόντρα ξεγέλασε τον Γιορίς που έπεσε και έδιωξε με δυσκολία.

Χαμηλό τέμπο στο ματς

Η ομάδα του Φαν Μάρβαϊκ όντας πολύ καλά στημένη στο γήπεδο και έχοντας ως κορυφαίους τους Σένσμπουρι και Μόι κατάφερε να κρατήσει τους Γάλλους μακριά από τα καρέ της. Από την άλλη, οι «τρικολόρ» μετά το πρώτο τους δυνατό δεκάλεπτο έδειχναν να μην έχουν φαντασία στις ενέργειές τους και να μην μπορούν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του ματς έπεφτε περισσότερο και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους για να σημειώσουμε κάποια αξιόλογη φάση. Αυτή ήταν για τους Αυστραλούς όταν ο Μπέχιτς δοκίμασε ένα σουτ από αριστερά και έστειλε την μπάλα να περάσει μακριά από τα δοκάρια του Γιορίς.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας… 1-0!

Με τις δύο ομάδες να μην έχουν παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Γαλλία βρήκε τον τρόπο να πάρει το προβάδισμα. Ο Γκριζμάν μετά από ωραία κάθετη ανατράπηκε από τον Ρίσντον και ο διαιτητής αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το βίντεο έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο επιθετικός της Ατλέτικο ήταν αυτός που εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 57’ και έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα. Πρόκειται σίγουρα για μία ιστορική στιγμή καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που μία απόφαση λήφθηκε με χρήση του VAR.

Άμεση απάντηση με το ίδιο νόμισμα!

Παρ’ όλα αυτά, τα «καγκουρό» βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν. Πέντε λεπτά μετά το γκολ των Γάλλων, ο Ουμτιτί βρήκε την μπάλα με το χέρι μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον Κούνια να υποδεικνύει σωστά το πέναλτι. Αναμφίβολα μία αχρείαστη παράβαση από τον αμυντικό των «τρικολόρ». Ο Γέντινεκ δεν απώλεσε την ευκαιρία και με χτύπημα στο κέντρο της εστίας του Γιορίς έφερε το ματς στα ίσια.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ βλέποντας πως η Γαλλία χρειάζεται ένα βαρύ φορ στην αντίπαλη περιοχή να παλέψει με τα ψηλά κορμιά της Αυστραλίας έριξε στον αγώνα τον Ζιρού στη θέση του Γκριζμάν αλλά και τον Φεκίρ αντί του Ντεμπελέ που δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.

Ο Πογκμπά έδωσε τη λύση!

Τα λεπτά κυλούσαν μετά την ισοφάριση των Αυστραλών με τους Γάλλους να έχουν μία ανούσια υπεροχή όμως να μην μπορούν να απειλήσουν. Παρ’ όλα αυτά, ο Πογκμπά έδωσε τη λύση με την βοήθεια και της τεχνολογίας. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας στο 80’, ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε φανεί, πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, να την περάσει πάνω από τον Ράιαν και να την στείλει να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να περάσει οριακά την γραμμή του τέρματος. Ένα γκολ στο οποίο βεβαίως βοήθησε η χρήση του Goal Line Technology.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση, οι Αυστραλοί πίεσαν για το γκολ που θα έφερνε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια όμως δεν κατάφεραν να το πετύχουν και έτσι οι Γάλλοι πήραν τη νίκη και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο τουρνουά. Πάντως, είναι βέβαιο πως αν θέλουν να φτάσουν ψηλά σε αυτό, έχουν αρκετά πράγματα να διορθώσουν στη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ