aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΗ απρέπεια των Βραζιλιάνων αστέρων στον Πελέ και οι αστείες δικαιολογίες!

Η απρέπεια των Βραζιλιάνων αστέρων στον Πελέ και οι αστείες δικαιολογίες!

Ο Πελέ ήταν ο άνθρωπος που κατέστησε την Βραζιλία ως παγκόσμια υπερδύναμη κάνοντας τους συμπατριώτες του υπερήφανους με τα κατορθώματα του.

Ο θάνατος του «Βασιλιά» σε ηλικία 82 ετών προκάλεσε θλίψη στην «χώρα του καφέ» με τις μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, για τα «μάτια του κόσμου» και μόνο, να αφιερώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μερικές «αράδες» για τον Πελέ.

Αντίθετα στον αποχαιρετισμό του «Μαύρου Διαμαντιού» στη «Βίλα Μπελμίρο», αλλά και στην «τελευταία κατοικία» του, ελάχιστοι ήταν εκείνοι από τον χώρο του ποδοσφαίρου που τον τίμησαν. Επρόκειτο κυρίως για πρώην συμπαίκτες του και παράγοντες της Σάντος.

Οι Βραζιλιάνοι πρωταθλητές του 1994, αλλά και του 2002 επέδειξαν αλαζονεία, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο.

Παλαίμαχοι άσοι όπως οι Ρονάλντο, Καφού, Ντούνγκα, Ρομπέρτο Κάρλος, Ριβάλντο, Ρομάριο, Μπεμπέτο, Ροναλντίνιο, Κακά και Ταφαρέλ χρησιμοποίησαν προφασίστηκαν επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή προκειμένου να αποφύγουν να παραστούν στην κηδεία του Πελέ.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική! Οι Βραζιλιάνοι διεθνείς κρατούσαν «μανιάτικο» στον Πελέ το γεγονός πως δεν τους πίστεψε στα δύο τελευταία Μουντιάλ, όπου η «Σελεσάο» έφτασε στην κορυφή.

Το 1994, όταν ο Πελέ ρωτήθηκε για την ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο, είχε υποστηρίξει πως η Κολομβία θα μπορούσε να τα καταφέρει. Δεν στήριξε την εθνική ομάδα της χώρας του, γεγονός που είχε ενοχλήσει τον Ρομάριο και τους συμπαίκτες του.

Αντιστοίχως το 2002, ο Πελέ θεωρούσε ως μεγάλα φαβορί για την κούπα, τις Αργεντινή και Γαλλία και δεν έδινε πολλές πιθανότητες επιτυχίας στην ομάδα του Σκολάρι!

Ήταν ένας ακόμη λόγος να δυσαρεστηθούν οι μετέπειτα Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Μάλιστα ο Σκολάρι είχε πει για τον Πελέ:

«Ο Πελέ δεν ξέρει τίποτα από ποδόσφαιρο. Εάν θέλεις να νικήσεις πρέπει να κάνεις το αντίθετο απ’ ότι υποστηρίζει εκείνος. Ότι προβλέπει γίνεται το ανάποδο» προσθέτοντας: «ο Πελέ όταν δεν μιλάει είναι ποιητής».

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα των σχέσεων των περισσότερων Βραζιλιάνων με τον Πελέ είναι το ακόλουθο:

Κατά την διάρκεια του Μουντιάλ, έλαβε χώρα στο Κατάρ ξεχωριστή εκδήλωση από την Conmebol για τον Πελέ που περνούσε δύσκολες στιγμές με την υγεία του.

Μολονότι προσκλήθηκαν Ρονάλντο, Κακά, Ρομπέρτο Κάρλος, Καφού και Ριβάλντο ουδείς εμφανίστηκε.

Αντίθετα για τον Πελέ μίλησε ένας Αργεντινός. Η μεγάλη δόξα της Ίντερ, Ζανέτι, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του «Βασιλιά». Από πλευράς Βραζιλίας, μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Μάoυρο Σίλβα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ