aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Η «ακτινογραφία» των ομίλων με αριθμούς…

Η «ακτινογραφία» των ομίλων με αριθμούς…

Μετά από 15 ημέρες και 48 αγώνες, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2018… παραδίδοντας 16 εισιτήρια για την πρώτη φάση νοκ-άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης.

Αυτή είναι η ακτινογραφία της διαδρομής στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, σύμφωνα και με στατιστικά στοιχεία της FIFA:

1. Δέκα ομάδες από την Ευρώπη συνεχίζουν τη διαδρομή τους (τέσσερις αποκλείστηκαν), τέσσερις από τις πέντε (που ξεκίνησαν) της Νότιας Αμερικής, μία από τη Βόρεια- κεντρική Αμερική και μία από την Ασία. Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν από την Αφρική αποκλείστηκαν.

2. Στη μάχη των χορηγών, η Adidas που ξεκίνησε με 12 ομάδες, συνεχίζει με οκτώ (Ρωσία, Ισπανία, Αργεντινή, Μεξικό, Σουηδία, Βέλγιο, Κολομβία, Ιαπωνία), η Nike από τις 10 ομάδες που είχε στην αρχή, στους «16» πάει με πέντε (Πορτογαλία, Γαλλία, Κροατία, Βραζιλία, Αγγλία), δύο στις τέσσερις για την Puma (Ουρουγουάη και Ελβετία), ενώ η Hummel θα εξακολουθήσει με τη μοναδική της εκπρόσωπο (Δανία).

3. Μόνο τρεις ομάδες, Ουρουγουάη, Κροατία και Βέλγιο, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το απόλυτο των βαθμών, ενώ η Ουρουγουάη το έκανε χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ.

4. Στην κορυφή των σκόρερ βρίσκεται έως τώρα ο Χάρι Κέιν της Αγγλίας με 5 γκολ. Μάλιστα από το 1986 και τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν υπήρχε παίκτης που να σημειώσει από δύο γκολ σε δύο σερί ματς των ομίλων, αλλά το κατάφεραν τώρα Κέιν και Λουκάκου.

5. Το 22% των γκολ που σημειώθηκαν στους ομίλους (27 από 122), σημειώθηκαν στα τελευταία δέκα λεπτά ή στις καθυστερήσεις. Το γκολ που σημείωσε ο Νεϊμάρ απέναντι στην Κόστα Ρίκα στο 90+7 ‘ ήταν εκείνο που σημειώθηκε πιο αργά από όλα.

6. Η Γερμανία αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των ομίλων.

7. Σε ηλικία 45 ετών και 161 ημερών ο Αιγύπτιος Εσάμ Ελ Χανταρί έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην ιστορία των Μουντιάλ.

8. Με 24 πέναλτι δημιουργήθηκε νέο ρεκόρ στη φάση των ομίλων, αφού το παλιότερο ήταν 18.

9. Στο 37ο παιχνίδι παρουσιάστηκε η μοναδική ισοπαλία χωρίς γκολ στα 48 παιχνίδια των ομίλων.

10. Το γκολ νούμερο 2500 στην ιστορία των Μουντιάλ, σημείωσε ο Τυνήσιος Μπεν Γιουσέφ, χθες εναντίον του Παναμά.

11. Συνολικά οι διαιτητές έδειξαν 158 κίτρινες κάρτες (3,4 μέσο όρο ανά ματς) και 3 κόκκινες.

12. Σημειώθηκαν σε 48 παιχνίδια 122 γκολ, μέσο όρο 2,5 γκολ ανά παιχνίδι.

13. Το Βέλγιο είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (9 γκολ), η Γερμανία που αποκλείστηκε εκείνη με τις περισσότερες επιθέσεις (252), η Ισπανία τις πιο πολλές πάσες (2089) και το Ιράν τις πιο πολλές αναχαιτήσεις στην άμυνα (149).

14. Ο Δανός Έρικσεν έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα (36), ο Τόνι Κρόος ολοκλήρωσε τις περισσότερες πάσες (310) και ο Γκιγιέρμο Οτσόα τις πιο πολλές αποκρούσεις (17).

15. Το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ (7) ήταν αυτό ανάμεσα στο Βέλγιο και την Τυνησία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ