Η 24χρονη που δεν τήρησε τη σιγή για τον Μαραντόνα: «Δέχομαι απειλές θανάτου»

Η κίνηση της Πάουλα Νταπένα να μην τηρήσει ένα λεπτό στιγμής στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε πολλές χώρες του πλανήτη. Την ώρα που όλος ο πλανήτης τιμά τον θρυλικό Αργεντινό που απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη (25/11), δεν συνέβη το ίδιο με την 24χρονη Ισπανίδα της Viajes Interrías, η οποία κάθισε στο χορτάρι με την πλάτη γυρισμένη πριν από τον αγώνα με την Deportivo Abanca.

Η ελλαδική ιστοσελίδα Sport24.gr μίλησε με την Νταπένα, η οποία εξήγησε τον λόγο που πήρε αυτήν την απόφαση, ενώ μάλιστα ισχυρίστηκε πως για την απόφασή της αυτή έφτασε να δεχτεί απειλές για τη ζωή της.

«Η απόφασή μου να μην κρατήσω ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα, ήταν επειδή στις 25 Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, δεν είδα να τηρείται ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των γυναικών που έχουν πέσει θύματα. Όταν έμαθα ότι θα κρατηθεί ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα, ρώτησα γιατί θα γίνει αυτό, τη στιγμή που έκανε ό,τι έκανε έξω από το γήπεδο. Υπάρχουν βίντεο στα οποία φαίνεται να χτυπάει τη γυναίκα του και φωτογραφία που είναι με δύο γυμνές ανήλικες. Δεν ταιριάζουν οι αξίες μου να τιμήσω έναν άνθρωπο, για τον οποίο παραδέχομαι ότι στο γήπεδο είχε εξαιρετικές ικανότητες».

Η Νταπένα ισχυρίστηκε: «Μετά την κίνησή μου, έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου, στο twitter και στο Instagram. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι συμπαίκτριές μου, κάτι το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτές δεν έκαναν τίποτα. Εγώ κράτησα αυτή τη στάση. Μου φαίνεται θλιβερό όλο αυτό που συνέβη με τις απειλές».

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχασε τη ζωή του την περασμένη Τετάρτη (25/11) από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 60 ετών και σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έσπευσε να τιμήσει με κάθε τρόπο τον θρυλικό Αργεντινό ποδοσφαιριστή. Σε όλα τα γήπεδα κρατήθηκε ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Pipe de Oro, του για πολλούς του κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών.

Δεν είναι και η πρώτη φορά που η Νταπένα κάνει δημόσια σαφείς τις ιδέες της και τα πιστεύω της για τον φεμινισμό. Μια μέρα θέλει να γίνει δασκάλα και να συμβάλει στην επίτευξη της ισότητας μέσω της εκπαίδευσης, όπως δηλώνει.

ΠΗΓΗsport24.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ