aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Γκέλα(ρσον) για την Αργεντινή! (video)

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η Αργεντινή στο Μουντιάλ της Ρωσίας, «κολλώντας» στο 1-1 με την μαχητική Ισλανδία. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι παρά την πλήρη κατοχή της μπάλας (73-27%) δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Ισλανδών.

Από τα πρώτα λεπτά της ανανέτρησης η «Αλμπισελέστε» πίεσε τους φιλοξενούμενους, με τους νησιώτες ωστόσο να είναι καλά κλεισμένοι. Στο 8′ ο Μέσι έβγαλε τη σέντρα, με την κεφαλιά του Ταγλιαφίκο να περνάει λίγο εκατοστά άουτ από το αριστερό δοκάρι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ωστόσο ήρθε για τους Ισλανδούς στο 10′ με τον Μπιάρνασον να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μετά από το τραγικό λάθος του Ρόχο.

Η πίεση συνεχίστηκε από τους παίκτες του Σαμπάολι και τελικά ήρθε το γκολ. Με ωραία κίνηση του σώματος ο Αγουέρο δημιούργησε χώρο και εκτέλεσε με ωραίο σουτ ανοίγοντας το σκορ στο 19′. Μόλις 4 λεπτά κράτησε η χαρά της Αργεντινής καθώς μετά από αδράνεια στην άμυνα της φιναλίστ του 2014, ο πρώην «ερυθρόλευκος» Άλφρεντ Φινμπόγασον, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καμπαγιέρο και πέτυχε το πρώτο γκολ της Ισλανδίας στην ιστορία των Μουντιάλ.

Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου αν και η κατοχή της Αργεντινής έφτασε το 80-20% αποδείχθηκε φλύαρη, καθώς δεν δημιουργήθηκε κάποια άλλη σπουδαία ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο η «Αλμπισελέστε» συνέχισε από εκεί που είχε μείνει στο πρώτο μέρος, διατηρώντας την κατοχή.

Ο Μέσα στο 63′ έπεσε εύκολα στην επαφή με τον Μάγκνουσον, με τον Πολωνό διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Αργεντινής. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο Λιονέλ Μέσι, αλλά ο Χάλντερσον πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση και κράτησε την ισοπαλία. Οι Αργεντινοί διαμαρτυρήθηκαν για νέο πέναλτι στο 78′ όταν ο Παβόν ανετράπη, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν θεώρησε ότι υπήρξε παράβαση. Η πολιορκία συνεχίστηκε με το σουτ του Μέσι στο 81′ να περνά μόλις άουτ.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας ο Σαμπάολι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιγκουαϊν, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασπάσει την στιβαρή άμυνα των «Βίκινγκ», με το 1-1 ωστόσο να παραμένει ως το τέλος.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας των Ισλανδών, Χάνες Χάλντορσον, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Ρεκόρ συμμετοχών ο Μασεράνο με το εθνόσημο (144) ο οποίος πέρασε τον Χαβιέ Ζανέτι (143).

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαγιέρο, Ταγλιαφίκο, Ρόχο, Οταμέντι, Σάλβιο, Μπίλια (54′ Μπανέγκα), Μασεράνο, Μέσα (84′ Ιγκουαϊν), Μέσι, Ντι Μαρία (76′ Παβόν), Αγουέρο.

Ισλανδία (Χέιμιρ Χάλμιγκρσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον, Μάγκνουσον, Μπιάρνασον, Χάλφρεντσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (76′ Σκούλασον), Γκούντμουντσον (63′ Σραμ), Φινμπόγκασον (89′ Σιγκούρνταρσον).


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ