aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Για την υπέρβαση στη Σαμάρα!

Ένα «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Μουντιάλ περιμένει το απόγευμα (17:00) τη Σουηδία και την Αγγλία. Η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στη Σαμάρα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι δύο αντίπαλοι αποτελούν τον ορισμό της «ομάδας», όπως έχουν αποδείξει με τη μέχρι τώρα πορεία τους στην κορυφαία διοργάνωση.

Οι Σουηδοί διαθέτουν την -ίσως- καλύτερη αμυντική λειτουργία στο τουρνουά, καθώς έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ (σ.σ. στην ήττα με 2-1 από τη Γερμανία), ενώ έχουν νικήσει 3-0 το Μεξικό, 1-0 τη Νότια Κορέα και με το ίδιο σκορ την Ελβετία στους «16». Την ίδια στιγμή, οι Άγγλοι προέρχονται από νίκη με 6-1 επί του Παναμά, 2-1 επί της Τυνησίας και ήττα 0-1 από το Βέλγιο, ενώ μετά το 1-1 με την Κολομβία, χρειάστηκαν την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι για την πρόκριση. Αν μάλιστα αναλογιστούμε πως οι Σκανδιναβοί, που στην επίθεση ικανοποιούν αρκετά με έξι τέρματα, αντιμετώπισαν επιθέσεις «φωτιά» όπως αυτή της Γερμανίας, του Μεξικού και της Ελβετίας, ίσως να μην έχουν τόσο δύσκολο έργο απέναντι στην Αγγλία που επιθετικά βασίζεται κατά κύριο λόγο στον Χάρι Κέιν και δευτερευόντως στον Λίνγκαρντ. Αλλωστε, ο άσος της Τότεναμ έχει πετύχει το 66,6% των αγγλικών τερμάτων και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ με έξι τέρματα (σ.σ. η Αγγλία έχει σημειώσει εννέα στο τουρνουά).

Ο Γιάνε Άντερσον εμπιστεύεται το παραδοσιακό 4-4-2 και μέχρι τώρα, αποδεικνύεται πως πράττει άριστα. Οι παίκτες του το έχουν αφομοιώσει στον μέγιστο βαθμό και με την ίδια τακτική θα διεκδικήσουν την πρόκριση από τους Άγγλους. Με τους Μπεργκ και Τοϊβόνεν να εναλλάσσονται μέσα κι έξω από την αντίπαλη περιοχή, τους Φόρσμπεργκ και Κλάεσον να δίνουν τον ρυθμό από τη μεσαία γραμμή και τους Λίντελφο, Γκράνκβιστ κυρίαρχους στην άμυνα, οι Σκανδιναβοί, θα φροντίσουν να διατηρήσουν το «μηδέν» και να εκμεταλλευθούν τις πολύ καλές αντεπιθέσεις, αλλά και τις οργανωμένες επιθέσεις που παράγουν σε κάθε αγώνα.

Από την πλευρά του, ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, έχει καθιερώσει το 3-5-2 με τον Λίνγκαρντ σε ελεύθερο ρόλο και τον Χάρι Κέιν στη «γραμμή κρούσης» μαζί με τον Στέρλινγκ. Ο Τρίπιερ που κάνει καταπληκτικό τουρνουά και ο Ρόουζ καλύπτουν τις δύο πτέρυγες, ενώ οι Στόουνς, Γουόκερ και Μαγκουάιρ παίζουν την τριάδα στην άμυνα, μπροστά από τον καταπληκτικό Πίκφορντ.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία).

Πιθανές συνδέσεις:

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Σβένσον, Κλάεσον, Μπεργκ, Τοϊβόνεν.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Ρόουζ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Λόφτους-Τσικ, Στέρλινγκ, Κέιν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ